Superspannende conceptcar van Peugeot


Peugeot 907

Op de Salon van Parijs komt Peugeot vaak met spraakmakende conceptcars. Zo ook dit jaar, namelijk met de Peugeot 907. De 907 is een GT Coupé met klassieke en moderne vormen en onder de deels glazen motorkap een 6.0 liter V12.

 

De 907 is een tweepersoons coupé met een lengte van 4,37 m, een breedte van 1,88 m en een hoogte van 1,21 m. De afmetingen zijn dus niet extreem al lijkt dat aan het ontwerp wel zo. De motorkap is ontzettend lang en het passagierscompartiment zit ver naar achteren. Het onwerp is zonder twijfel bijzonder te noemen en met name de details maken de 907 zo bijzonder. Neem bijvoorbeeld het glazen deel in de motorkap waardoor een deel van de motor zichtbaar is. En wat te denken van de luchtinlaten net achter de voorwielen en de vorm van de A-stijl? De uitlaatpijpen zitten niet aan de achterkant maar komen onder de dorpels door, zoals ook bij een Viper het geval is. Al met al is de 907 een bijzondere verschijning en dat maakt nog eens extra duidelijk dat het hier een conceptcar betreft. Peugeot wil echter met dit model wel laten zien waar hun toekomst ligt.

500 pk sterke V12
Onder de lange motorkap ligt een V12 met een inhoud van 6.0 liter. Deze levert een vermogen van 500 pk en dat moet de 1.400 kg zware 907 in no-time naar 100 km/h sleuren. De exacte gegevens zijn niet bekend maar reken maar dat er met een gemiddelde Ferrari een leuk stoplichtsprintje te doen is.

Luxe en dure materialen
De 907 staat op 18" lichtmetaal met voor 275/40 en achter 345/35 Michelin-banden. Bij de productie van de 907 is gebruik gemaakt van carbon fibre wat ´em extra licht maakt. In het interieur zien we leer en alcantra in combinatie met hout. Het instrumentenpaneel is digitaal maar analoog weergegeven. Een computer is verbonden met de centrale console die o.a. zorgt voor de aansturing van het GPS-systeem, de MP3-speler, de radio etc.

 

Peugeot 907