De nieuwe Mazda Premacy wordt Mazda5


Mazda 5

Mazda onthuld op de Salon van Parijs de Mazda5, een ruime 6+1 persoons midi-MPV die als opvolger van de Premacy kan worden gezien. Veel over de nieuwe Mazda5 is nog niet bekend maar we hebben in ieder geval al twee foto´s.

 

Mazda heeft twee foto´s vrijgegeven van de nieuwe Mazda5 en hierop komt duidelijk naar voren dat de Mazda5 helemaal in het rijtje van nieuwe Mazda´s past. De 5 is gebaseerd op de MX-Flexa, die in maart dit jaar op de Salon van Geneve is onthuld. Wanneer je met een beetje toegeknepen ogen naar de onderste foto kijkt kun je zelfs de lijnen van de Premacy een beetje ontdekken.

6+1 persoons
De Mazda5 is van binnen behoorlijk ruim en flexibel. Het interieur bestaat standaard uit 6 zitplaatsen en een zee aan bagageruimte. Indien gewenst kan de 5 uitgerust worden met een 7de stoel maar deze zitplaats zal alleen geschikt zijn voor kinderen.

Verdere gegevens volgen
Er zullen vier motoren leverbaar worden waarvan twee benzinemotoren en twee common-rail diesels. Verdere details over de Mazda5 zijn nog niet bekend. Alle gegevens worden bekend gemaakt tijdens het werelddebuut op de Salon van Parijs.


 

Mazda 5