De opvolger van de 360 Modena heet F430!


Ferrari F430

Dit is de opvolger van de Ferrari 360 Modena: de F430! Op de Salon van Parijs zal de F430 worden onthuld. Zonder enige twijfel mag het een klein Ferrari Enzo worden genoemd, niet alleen om het uiterlijk maar ook om de prestaties!

 

De grote lijnen van de 360 Modena zijn nog zichtbaar maar voor de rest is de F430 compleet anders. Zowel de voor- als de achterkant doet denken aan de Enzo. Aan de voorkant zien we de spitse koplampen van de grote broer en aan de achterkant zijn de achterlichten en de diffusor herkenbare elementen van Ferrari´s topmodel. Leuke details aan de F430 zijn onder andere de buitenspiegels waarin de typeaanduiding ´F430´ terug te vinden is.

490 pk!
Onder de grote glazen motorkap licht een geweldige 4.3 liter V8 met een vermogen van maar liefst 490 pk! Het gewicht van de F430 komt niet verder dan 1.372 kg en dat betekent dat elke pk maar 2,8 kg hoeft voort te bewegen. Dat resulteert in fantastische prestaties want in 4 seconden zit je op 100 km/h en na flink doortrappen kan een topsnelheid van 315 km/h worden gehaald.

Elektronische configuratie
De achterwielen worden voorzien van al dit geweld via een sequentiële F1-achtige versnellingsbak of een handbak waarbij de kenmerkende schakelpatronen zichtbaar zijn. Ook de nodige elektronica is aan boord, niet alleen om het veiliger, maar bovendien ook leuker te maken. Zo kan er met een druk op de knop een heel andere afstemming van de auto ontstaan. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld ijs, normale wegen, normaal, race en ASR uitgeschakeld. Natuurlijk is de laatste voor de echte puristen. Bij het kiezen van één van deze standen past de F430 automatisch de schokdempers, de karakteristiek van het elektronische sperdifferentieel, de schakelprogramma´s en het ESP aan.

Brembo remmen
Achter de schitterende 19 inch lichtmetalen wielen huizen enorme remschijven en klauwen. Deze zijn afkomstig van Brembo en doen ook dienst in de Enzo (heb je ´em weer) en de Challengde Stradale. Deze enorme keramische remmen moeten de F430 binnen afzienbare tijd tot stilstand zetten. Bovendien moeten diverse vleugels de auto strak op de weg houden wanneer hoogstens illegale snelheden worden gereden.

Begin 2005
Op de Salon van Parijs maakt de Ferrari F430 zijn officiële werelddebuut. Begin 2005 zullen de eerste F430´s in de showroom staan en zullen tevens de eerste exemplaren op de weg komen.


 

Ferrari F430