Ford Shelby GR-1 Conceptcar


Ford Shelby

Ford presenteert in Pebble Beach de nieuwe Shelby GR-1. Deze grotendeels op de Ford GT gebaseerde sportauto wordt aangedreven door een 605 pk sterke V10. Of de Shelby GR-1 in productie komt is niet bekend.

 

De samenwerking tussen Ford en Shelby is al tientallen jaren geleden begonnen maar op een gegeven moment doodgebloed. In januari, op de Detroit Motor Show 2004, presenteerden beide merken samen hun nieuwe Ford Shelby Cobra waarmee de samenwerking weer tot leven kwam. Van deze Cobra worden in beperkte oplage een aantal exemplaren gebouwd.

Techniek gebaseerd op de Ford GT
Terug naar de Shelby GR-1 die tijdens het Concours dŽElegance in Pebble Beach is gepresenteerd. De GR-1 is een echte Amerikaanse sportauto met een historisch design en de nieuwste technieken. Zo is er gebruik gemaakt van LED-lampen en deelt de GR-1 zijn techniek met de nieuwe Ford GT die er retro uitziet maar hypermodern is. Onder de kap ligt een 605 pk sterke V10 die zijn maximale vermogen bij 6.750 tpm bereikt. Het koppel van de motor ligt op 680 Nm bij 5.550 tpm. De basis van de motor is afkomstig uit de, hoe kan het ook anders, Ford GT.

19" lichtmetaal met flinke banden
Om idee te krijgen van de maatvoering van de Shelby GR-1, hij is 4,41 m lang, 1,83 m breed en 1,16 m hoog. De wielen zijn 19 inch van formaat en voor staat de Shelby GR-1 op 275/40 banden en achter op 345/35 banden.

Productiestadim onbekend
Deze Shelby GR-1 conceptcar is een duidelijke blik naar de toekomst geven Ford en Shelby aan. Of er productieplannen voor het model zijn is niet bekend maar wel te hopen (en te verwachten). Kijk bijvoorbeeld naar de Ford GT wat een denderend succes is geworden en de Shelby Cobra die nu ook in productie gaat.

 

 

Ford Shelby