Eerste gegevens nieuwe BMW 3-serie


BMW 3-serie

Bij BMW is een Sloveense folder van de nieuwe 3-serie uitgelekt. De nieuwe 3-serie die pas in november zou worden onthuld is hierdoor geen geheim meer. Uit de folder hebben we vele gegevens en natuurlijk de foto´s kunnen halen!

 

Extreem is het ontwerp van de 3-serie niet als je het vergelijkt met voorgaande modellen die door Chris Bangle zijn ontworpen. Ook de 3-serie is van zijn hand maar veel minder extreem dan auto´s als de 7-serie, Z4 en de nieuwe 5-serie. Dat heeft een reden want de 3-serie zorgt voor meer dan de helft van de verkopen van BMW en daardoor is een gewaagd ontwerp een (te) groot risico.

 

Interieur
Het interieur volgt de nieuwe stijl van BMW zoals die ook in de 7-serie, 5-serie en 1-serie te zien is. Het ontwerp is zakelijk zoals dat bij een BMW past met in het midden een groot kleurendisplay voor iDrive. Ook zien we een startknop terug in het interieur en zijn er vele soorten kleuren en materialen leverbaar.

 

Langere wielbasis
Zoals het vaak bij een nieuw model gaat is ook de 3-serie gegroeid. De lengte nam met ruim 5 cm toe en de wielbasis is met 3,5 cm toegenomen. Dat laatste is met name gedaan om meer ruimte te krijgen voor de achterpassagiers. De bagageruimte is toegenomen met 20 liter waardoor je er nu totaal 460 liter bagage in kwijt kunt.

 

Diverse bekende motoren
Er worden bij de introductie drie benzinemotoren en één diesel geleverd te noemen de 320i (150 pk), 325i (218 pk), 330i (258 pk) en 320d (163 pk). Meest noemenswaardig zijn natuurlijk de 330i en de 320d. De 330i die 218 pk levert sprint in slechts 6,3 seconden naar 100 km/h en heeft een begrensde topsnelheid van 250 km/h. De 320d levert 163 pk vermogen en 340 Nm koppel dat al bij slechts 2.000 tpm beschikbaar is. Een sprintje naar 100 km/h verloopt in 8,2 seconden en de topsnelheid ligt op 225 km/h.

 

Perfecte rij-eigenschappen
Zoals we van BMW gewend zijn zullen de rij-eigenschappen subliem zijn. Achterwielaandrijving, een in de lengte geplaatste motor en een gewichtsverdeling van 50:50 moeten hiervoor garant staan.

 

Introductie in november
Pas in november zou de 3-serie officieel worden onthuld. Bij BMW is men echter nu in beraad wat te doen. Mogelijk wordt de introductie vervroegd en komt de auto al eerder op de markt dan de geplande eerste helft van 2005. Het blijft allemaal afwachten maar de spanning is eraf. Er komt echter ook nog een 3-serie Touring en een M3 welke een V8 zal hebben. De coupé en cabriolet zullen niet langer als 3-serie maar als 4-serie door het leven gaan.

Helaas is de kwaliteit van de foto´s niet optimaal. Onze excuses hiervoor maar dat is te wijten aan de kwaliteit van de folder


BMW 3-serie