Facelift voor drie populaire Volvo's


Volvo S60

Volvo presenteert drie vernieuwde modellen: de S60, V70 en XC70. Naast uiterlijke wijzigingen zijn de modellen ook technisch aangepast en dat is met name te zien op het gebied van veiligheid en nieuwe bijzondere systemen.

 

Alle drie de modellen zijn aan de buitenkant opgefrist. Het zijn geen bijzonder opvallende aanpassingen maar het maakt de modellen wel weer bij de tijd. Neem bijvoorbeeld de nieuwe koplampen met helder glas en de iets andere bumpers. Speciaal voor de S60 en V70 zijn nu chroomaccenten leverbaar en de XC70 heeft vernieuwde beschermplaten onder de voor- en achterbumper. Hiermee heb je dan de meest opvallende exterieur wijzigingen al wel gehad. In het interieur zijn de wijzigingen zichtbaar aan de gebruikte materialen. Er is nu meer keuze voor kleuren en soorten materiaal en er zijn nieuwe stoelen gemonteerd die meer instelmogelijkheden hebben.

Dode hoek verleden tijd met BLIS
Grotere wijzigingen zijn er te vinden op technisch gebied. Zo introduceert Volvo een nieuw systeem dat de ‘strijd’ aangaat met de dode hoek. De dode hoek en de achterkant van de auto worden met camera’s in te gaten gehouden. Bevindt een auto zich in je dode hoek dan wordt je middels een lampje naast de spiegel daarop geattendeerd. BLIS, ofwel Blind Spot Information System is tegen meerprijs leverbaar vanaf het einde van 2004 en draagt flink bij aan de veiligheid op de snelweg.

Minder natte ramen met WRG
Daarnaast introduceert Volvo op de nieuwe S60, V70 en XC70 het zogenaamde Water Repellent Glas (WRG). Dit waterafstotende glas wordt toegepast in de buitenspiegels en de zijruiten en voorkomt dat regenwater het zicht belemmert. Regenwater dat op de speciale ruiten komt, wordt nu beter en sneller door de rijwind weggeblazen, met droge ruiten en spiegels als resultaat.

Meer rij-plezier door krachtigere T5 en Four-C chassis
De T5 motor van de S60, V70 en XC70 heeft iets meer kracht gekregen. Het vermogen is gestegen van 250 naar 260 pk en het koppel steeg met 20 Nm van 330 naar 350 Nm. Maar wat veel belangrijker is, is dat het koppel nu al bij lagere toeren beschikbaar is. Zo is 305 Nm al bij 1.800 tpm beschikbaar en dat zorgt voor een lekkere duw in de rug bij het uitacceleren van een bocht!

Een nieuwe generatie van het actieve Four-C chassis uit de Volvo’s S60 R, V70 R en S80 is nu leverbaar op de overige uitvoeringen van de S60 en V70. Bovendien is een aangepaste versie ontwikkeld voor de XC70. Het actieve chassis werkt op basis van de Four-C-technologie, gecombineerd met DSTC (Dynamic Stability and Traction Control).

Het Four-C chassis kan bij de nieuwe modellen door een druk op de knop in twee verschillende standen worden gezet. De Sport-stand zorgt voor een snellere stuurreactie, een directer contact met het wegdek en beter gecontroleerde bewegingen van de carrosserie. De Comfort-stand daarentegen zorgt voor soepelere rijeigenschappen en meer comfort. In noodgevallen neemt het Four-C-systeem het over van de bestuurder en zorgt zodoende voor een stabiele wegligging. Four-C zorgt in de Volvo XC70 eveneens voor een stuggere afstelling, maar wel met een optimale stuurreactie en wegligging. De auto kan eenvoudig onder controle worden gehouden, zowel op een goed als een slecht wegdek. In de Sport-stand wordt met name het stuurgedrag van de XC70 op verhard wegdek sterk verbeterd.

 

 

Volvo V70