Nieuwe Astra nu ook als Stationwagon


Opel Astra Stationwagon

Opel presenteert de Astra Stationwagon. Lang heeft deze tweede variant van de Astra-serie op zich laten wachten maar het is dan eindelijk zover. De Astra Stationwagon is ruim en heeft veel handigheden aan boord.

 

Al eerder toonden wij u spionage foto´s van de nieuwe Astra Stationwagon en exclusief voor leden van de nieuwsbrief hebben wij al spionage foto´s van ongecamoufleerde exemplaren getoond. Daarop was al duidelijk te zien dat de nieuwe Astra Statonwagon heel duidelijk de trend volgt van de 5-deurs. Toch is het een heel andere auto geworden. De voorkant mag dan hetzelfde zijn, aan de zijkant, en met name de achterkant, is het een compleet andere auto. Opvallende aan de achterkant is de relatief rechte achterkant met een behoorlijk groot Opel logo want ons meteen doet denken aan het commentaar dat Volkswagen heeft gehad op de Phaeton en Touareg waar ook enorme logo´s op de geplakt zijn.

 

Vol handigheden
Dat de Astra Stationwagon, ten opzichte van zijn voorganger, is gegroeid moge snel duidelijk zijn. Opel laat er namelijk geen gras over groeien dat de nieuwe Astra Stationwagon. Zo is beenruimte voor de achterpassagiers toegenomen met 26 mm en is de achterbank bovendien nog eens over 40 mm verschuifbaar. De inhoud van de bagageruimte is met maar liefst 50 centimeter gegroeid tot 530 liter, en dat is behoorlijk veel. Als het nog nog niet genoeg is dan is de bank nog in twee (60:40) of als optie drie (40:20:40) delen neerklapbaar en wordt de bagageruimte maar liefst 1570 liter. Als we dan toch de bagageruimte ingedoken zijn kunnen we ook meteen melden dat Opel het FlexOrganizer systeem uit de Vectra Stationwagon ook in de Astra toepast. Hierdoor is de bagageruimte met diverse ´schotten´ zeer flexibel in te delen.

 

Actieve en passieve veiligheid van hoog niveau
Zowel standaard als optioneel zijn er diverse veiligheidssystemen leverbaar. Neem bijvoorbeeld IDSPlus, Continous Damping Control (CDC), ESP plus, ABS en speciaal voor carvans en aanhangers HIll Start Assist (HSA). Dit systeem maakt het mogelijk om gemakkelijk op een berg te parkeren en ook weer weg te kunnen rijden wanneer je een zware caravan of aanhanger achter de auto hebt. Verder is ook gedacht aan caravanrijders met bijvoorbeeld automatische niveauregeling en een innovatief trailer stability program. Opel komt met deze mogelijkheden vooral caravanrijders tegemoet en dat zal goed zijn voor hun nummer één positie in Nederland.

 

Motoren in overvloed
Er zijn maar liefst 9 verschillende motoren leverbaar in de nieuwe Astra Caravan. Dat zijn vijf benzines en vier diesels. De benzinemotoren zijn een 1.4 (90 pk), 1.6 (105 pk), 1.8 (125 pk) en twee 2.0 Turbo motoren (170 en 200 pk). Het dieselgamma wordt gevormd door twee 1.7 CDTI commonrail dieselmotoren (80 en 100 pk) en twee 1.9 CDTI commonrail dieselmotoren (120 en 150 pk).Na de zomer is de Astra Stationwagon te bestellen en vanaf oktober in de showrooms.

 

Opel Astra Stationwagon