Facelift voor populaire Mazda MX-5


Mazda MX-5

Mazda viert het 15-jarig bestaan van de Mazda MX-5, de best verkochte roadster ter wereld met een speciale Dynamic uitvoering. Bovendien heeft de Mazda MX-5 een facelift ondergaan.

 

De MX-5 is al sinds zijn introductie een waar succes. Onlangs rolde de 700.000ste MX-5 van de band. Mazda zelf schrijft het succes van de MX-5 toe aan de combinatie van klassiek maar toch ook modern roadster-design met prettige rij-eigenschappen en prestaties. Daar kunnen we zeker wat in vinden, ook omdat de MX-5 een prettig geprijsde roadster is.

 

Subtiele facelift
In de loop der jaren is de MX-5 niet enorm veel gewijzigd. De basis is nog steeds hetzelfde. Voor modeljaar 2004 zijn er een aantal details gewijzigd. Deze facelift is herkenbaar aan de 16 inch lichtmetalen velgen, een nieuwe stoelbekleding, een nieuwe zilverkleurige middenconsole, een nieuw ontworpen windscherm en een nieuwe audiosysteem.

Voor de aandrijving is er de keuze voor een 1.6 liter motor met 110 pk. Hiermee is een acceleratie van 0-100 km/h in 9,7 seconden mogelijk. De grotere 1.8 liter motor levert een vermogen van 146 pk en legt de sprint naar 100 km/h in 8,5 seconden af.

 

Speciale Dynamic uitvoering
Speciaal voor het 15-jarige bestaan van de MX-5 is er de MX-5 Dynamic. Deze heeft o.a. zwart-rood lederen bekleding, speciale 16 inch Enkei lichtmetalen velgen, rood accenten in het interieur, Sony CD-speler met MP3, Sony speakers en is leverbaar in vier speciale kleuren, te noemen: Velocity Red, Titanium Gray, Brilliant Black en Sunlight Silver.

De Mazda MX-5 1.6 is leverbaar vanaf 29.995,-. De Dynamic-uitvoering is leverbaar voor 1.700,- meer.


Mazda MX-5