Supersportieve Renault Mégane met 225 pk


Renault Megane Renault Sport

Al eerder liet Renault foto´s zien van de Mégane Renault Sport. Deze sportieve en snelle Mégane Renault Sport is vanaf nu leverbaar. Hij wordt uitgevoerd met een 2.0 liter turbomotor met 225 pk!

 

Renault heeft de Clio Sport en de Clio V6 maar op basis van de Mégane heeft Renault geen echt snel model. Met de komst van de Mégane Renault Sport komt daar verandering in. Onder de kap ligt de bekende 2.0 liter 16-klepper. In de Mégane Renault Sport, ofwel Mégane RS, is deze voorzien van een turbo, aangepaste krukas en zuigers wat resulteert in een maximum vermogen van 225 pk. Het maximum koppel van 300 Nm is voor negentig procent aanspreekbaar tussen de 2.000 en 6.000 tpm waarmee er dus bij lage toerentallen veel koppel voor handen is. Dit alles resulteert in een sprint naar 100 km/h in 6,5 seconden waarmee de Mégane RS menig concurrent zoals de Peugeot 206 RC dik voor weet te blijven.

Stoer en sportieve uitstraling
Niet alleen wat prestaties betreft maar ook het uiterlijk vertoon van de Mégane RS is stoer. De RS onderscheid zich van de andere Mégane modellen door brede luchtinlaten in de bumpers, een in het midden geplaatste dubbele uitlaat een achterspoiler en dikke 18" lichtmetalen velgen met banden in de maat 225/40. Ook het interieur is sportief geaccentueerd. De voorstoelen hebben een sportieve vorm en de aluminium accenten op onder andere de pedalen en voetsteun onderstrepen dit.

Veilig
De Mégane Renault Sport is uitgerust met een onafhankelijk scharnierende voortrein. Dit innovatieve concept garandeert stuurnauwkeurigheid en compenseert de stuurreacties die vaak voorkomen bij een krachtige voorwielaandrijving. De afstelling van de schokdempers en de vering maakt een combinatie van sportief en tegelijkertijd comfortabel rijden mogelijk aldus Renault. Om de Mégane Renault Sport voldoende af te laten remmen heeft Brembo gezorgd voor schijven en klauwen met vier zuigers per klauw. Mocht het allemaal niet goed gaan dan is er altijd nog ABS, ESP met onderstuurcontrole en tractiecontrole om de auto in de hand te houden. Mocht het onverwacht helemaal fout gaan dan worden de inzittenden beschermt door adaptieve frontairbags, twee zij-airbags en antiduik-airbags om niet onder de gordel door te kunnen glijden. Al met al zit het met de veiligheid dus wel goed, dat heeft Renault sowieso al bewezen tijdens de EuroNCAP tests waar de Mégane de maximale score van 5 sterren heeft behaald.

De Mégane Renault Sport zal worden gebouwd in de fabriek in het Franse Dieppe waar ook de Clio 2.0 16v en de Clio V6 worden gebouwd. De prijs voor de driedeurs versie bedraagt € 35.695,-. Voor de vijfdeurs versie moet € 500,- meer worden betaald.

 

Renault Megane