Eindelijk: de nieuwe BMW 1-serie


BMW 1-serie

Eindelijk is het dan zover, dit is de BMW 1-serie! Deze kleine BMW 1-serie in de klasse van de Audi A3 en VW Golf zal eind dit jaar op de markt komen!

 

BMW heeft al heel lang geruchten de wereld in gebracht dat er een kleine BMW onder de 3-serie zou komen. Met de BMW CS1 Concept heeft BMW een tipje van de sluier opgelicht maar dat zegt natuurlijk nog niets over het definitieve model. Nu is de 1-serie officieel aan de pers voorgesteld. Hij is maar liefst 24 centimeter korter dan de 3-serie en komt met een lengte van 4,23 in de klasse van de eerder genoemde A3 en Golf.

Interieur
In alle opzichten is de 1-serie een echte BMW. Hij heeft achterwielaandrijving, een in lengterichting geplaatste motor en een typisch BMW-uiterlijk en interieur. Het interieur is niet echt groot maar ruim genoeg. BMW richt zich met de 1-serie dan ook niet op gezinnen maar op (zaken)mensen die slechts alleen of met zn tween in de auto zitten. Nieuwe technieken zijn ook in het interieur terug te vinden. Zo is het bekende i-Drive systeem aanwezig en vergrendelen de portieren automatisch van afstand. Je stapt in en start de auto dan met een druk op de knop.

Vier motoren
Bij de introductie zal de BMW 1-serie leverbaar worden met vier motoren. Het gaat hier om de 116i (115 pk), de 120i (150pk) en de twee dieselmotoren in de vorm van een 118d (122 pk) en een 120d (163 pk). De 120d is een bijzonder snel model. De auto moet in nog geen 8 seconden naar de honderd sprinten.

De BMW 1-serie zal in oktober 2004 in ons land op de markt zijn. Over de prijzen is nog niets bekend. Reken op een prijskaartje in de richting van de Audi A3 en daarmee dus al snel op zon 25.000,-.

 

BMW 1-serie