Wereldprimeur: Nieuwe Touring van 5-serie


BMW 5 Touring

In navolging op de sedan is dit de nieuwe BMW 5-serie Touring. Om de concurrentie aan te kunnen is de BMW 5-serie Touring zeer ruim, comfortabel en voorzien van alle nodige luxe.

 

De 5-serie sedan loopt alweer eventjes mee en het werd daarom ook hoog tijd voor de introductie van de 5-serie Touring. Dat BMW daarvoor de Salon van Genève zou uitkiezen was allang duidelijk. Hier zijn dan de eerste foto´s en technische gegevens van deze nieuwe, ruime 5-serie Touring die concurrentie zal moeten bieden aan de enorm ruime en bovendien goed uitgeruste Mercedes E-klasse Combi en de toekomstige nieuwe Audi A6 Avant.

BMW laat weten dat de Touring voor het grootste gedeelte overeenkomt met de sedan waardoor er over uitrusting en rij-eigenschappen weinig nieuws te melden is. Natuurlijk wel nieuw is de achterkant. De lijnen van de vorige 5-serie Touring zijn in de acterkant duidelijk te herkennen, met name de achterlichten hebben veel overeenkomsten. De bagageruimte heeft een minimale inhoud van 500 liter, wanneer de banken plat gaan heb je de beschikking over 1650 liter, en dat is niet mis!

De nieuwe 5-serie Touring zal leverbaar worden met twee diesels, te noemen de 525d en 530d en twee benzinemotoren, te noemen de 525i en 545i. Later zullen er nog meerdere motoren aan worden toegevoegd waaronder de 535d uit de 5-serie sedan. Met alle vier de motoren zal de 5-serie Touring leuke prestaties kunnen opwekken in combinatie met een relatief laag verbruik.

 

BMW 5 Touring