Opel Tigra TwinTop


Opel Tigra

In navolging op het grote succes van de Peugeot 206 CC kan Opel natuurlijk niet achterblijven. Het doet Opel pijn om te zien hoeveel Peugeot van zijn 206 CC´s verkoopt, dat moeten wij ook kunnen hebben ze waarschijnlijk gedacht. Met die gedachte presenteert de Duitse autofabrikant de Opel Tigra TwinTop. Dit is de eerste Duitse cabrio/coupé, welke waarschijnlijk spoedig zal worden gevolgd door een model van Volkswagen.

 

De Tigra TwinTop is gebaseerd op de Opel Corsa en zowel interieur als techniek komen daardoor aardig met elkaar overeen. Ook de motoren zijn de Corsa niet vreemd. In de Tigra TwinTop worden o.a. een 1.4 ECOTEC (90 pk) en een 1.8 ECOTEC (125 pk) leverbaar. Naast de standaard geleverde handgeschakelde versnellingsbak is de 1.4 ECOTEC ook leverbaar met een geautomatiseerde handgeschakelde ´Easytronic-transmissie´.

Het innovatieve, elektrohydraulische dakmechanisme vormt het hoogtepunt van de Opel Tigra TwinTop. Het tweedelige stalen dak gaat automatisch open en dicht. Met een druk op de knop schuift de hardtop bijna verticaal in de ruimte tussen de cockpit en de koffer. Daardoor biedt de Tigra zelfs met weggeklapt dak nog steeds een opvallend grote bergruimte van 250 liter – voldoende voor bijvoorbeeld een krat met drank. Met gesloten dak neemt het volume toe tot 440 liter en in het interieur komt achter de zetels een extra bergruimte van nog eens 70 liter vrij  (bereikbaar van in de cockpit) voor tassen, jassen, enzovoort. De verwarmde achterruit is gemaakt van krasvrij glas.

Het interieur van de Tigra is standaard uitgerust met tweekleurige kuipzetels, instrumenten afgeboord met verchroomde ringen en talrijke aluminium sierelementen. Twee gekleurde aluminiumstrips van de middenconsole naar de centrale tunnel zorgen voor een speciale toets. Ook het aërodynamische profiel van de ongewoon gevormde, aluminium rolbeugel is een bijzonder stijlelement.

 

Opel Tigra