Jaguar S-type

Grondige facelift en technische vernieuwingen


Jaguar S type

De S-type ging alweer eventjes mee. Reden genoeg voor Jaguar om het model eens even grondig aan te pakken en weer geheel fris in de markt te zetten.

 

Jaguar zelf noemt de facelift van de S-type een verdere stap in de ontwikkeling van het model. De lijnen werden volgens Jaguar zuiverder, scherper en meer atletisch. Wij noemen het gewoon een grondige facelift.

Behalve de facelift is de S-type ook technisch aangepast. Zo is er op een aantal plaatsen gebruik gemaakt van aluminium in plaats van staal wat zorgt voor gewichtsbesparing.

Het interieur, en met name het intstrumentarium is tevens aangepast. Er zijn meer en nieuwe kleuren leverbaar en de tellers zijn een stuk overzichtelijker ingedeeld. Bijzonder is dat de S-type voor het eerst leverbaar is met een interieur zonder hout maar met aluminium. Iets dat het sportieve karakter van de S-type nog eens extra benadrukt. Extra opties zoals een adaptieve cruise controle en parkeeropties zijn vanaf heden leverbaar, Daarnaast heeft Jaguar een aantal nieuwe lichtmetalen velgen ontworpen.

Het motorengamma is ongewijzigd. Er is keuze uit een 2.5 V6, 3.0 V6 en 4.2 V8. In de loop van 2004 zal er ook een volledig nieuwe, krachtige dieselmotor leverbaar zijn.

De nieuwe Jaguar S-type gaat vanaf mei 2004 in productie.

 

Jaguar S type