Chevrolet Corvette

Nieuwe Corvette onthuld!


Chevrolet Corvette

In Detroit, op de NAIAS 2004, presenteerd Chevrolet eindelijk de opvolger van de Corvette. Het geheel nieuwe model heeft alle kenmerken die een Corvette zo typisch maakt.

 

De North American International Autoshow in Detroit is dč plaats voor de Chevrolet Corvette. Hier beleefd de nieuwe Corvette C6 (6de generatie) zijn wereldpremičre. De Corvette Convertible zal in het voorjaar van 2004 zijn opwachting maken.

Alles is eraan gedaan om de Corvette C6 nog beter te maken dan zijn voorganger de C6 maar wel met alle kenmerken die ook de voorgaande modellen hebben gehad. De nieuwe Corvette is daardoor een auto met kracht, passie en precisie. Een compleet nieuwe 6.0 V8 met maar liefst 400 pk vermogen en 524 Nm koppel zorgt voor de kracht. De passie spreekt voor zich, de Corvette heeft een uitstraling die geen enkel andere auto heeft. De precisie is extra benadrukt in het strakke rijden.

Voor de overbrenging van de 400 pk´s kun je kiezen uit drie versnellingsbakken. Twee handgeschakelde bakken en een automaat. De twee zesversnellingsbakken zijn nagenoeg hetzelfde, het verschil zit ´em in de overbrenging van het vermogen. De tweede versnellingsbak is namelijk gericht op het wat ´agressiever´ rijden en sneller optrekken. De automatische transmissie past zich aan aan het rij-gedrag van de bestuurder. Meer gas geven betekent later overschakelen en ben je wat gedoseerder met het gas dan zal de bak sneller overschakelen.

Het design van de Corvette C6 wordt gekenmerkt door een combinatie van scherpe en ronde vormen en de auto oogt als een echte Corvette. De wielkasten worden mooi opgevuld door 18" lichtmetaal voor en 19" lichtmetaal achter. Het interieur bestaat voornamelijk uit leer maar ook metaalkleurige accenten zijn duidelijk zichtbaar. De hoge middentunnel die tot nu toe altijd kenmerkent was voor een Corvette is een stuk lager uitgevallen in de C6. De nodige luxe is ook aanwezig. Zo is de Corvette uit te rusten met keyless acces en een startknop op de versnellingspook. Verder kun je kiezen voor een DVD-navigatie en een head-up-display waarbij belangrijke informatie zoals de snelheid wordt geprojecteerd op de voorruit.

Na de zomer gaat de nieuwe Corvette C6 in productie, de Convertible gaat aan het einde van dit jaar in productie.

      

Chevrolet Corvette