Alfa Romeo 8C Competizione

Spannende conceptcar komt als daverende verrassing!


Alfa Romeo 8c Competizione fraaie verrassing op IAA Frankfurt

Tijdens de persdag van de 60e Frankfurt International Motor Show heeft Alfa Romeo voor een daverende verrassing gezorgd. Daniele Bandiera, Algemeen Directeur van de Business Unit Alfa Romeo, onthulde onder enorme belangstelling de Alfa Romeo 8c Competizione.

 

Deze uiterst fraai gestileerde concept car schittert op de Duitse autobeurs naast Alfa’s andere noviteiten: de nieuwe Alfa 166 en de productieversie van de Alfa GT. 
Met de in eigen huis getekende en ontwikkelde 8c Competizione zet Alfa Romeo een lange traditie van succesvolle sportauto’s voort. In de jaren dertig en veertig stond de cijferlettercombinatie ‘8c’ –welke anno 2003 dus terugkeert aan het sportwagenfront- voor Alfa’s race- en straatauto’s die waren voorzien van een achtcilinder motor, ontwikkeld door de bekende engineer Vittorio Jano. De term ‘Competizione’ is een verwijzing naar de legendarische Alfa 6C 2500 Competizione, een sportcoupé waarmee Fangio en Zanardi aantraden in de beroemde Mille Miglia van 1950. Kortom, de naam 8c Competizione is dus allesbehalve een verzinsel, maar hij refereert juist aan Alfa’s rijke racehistorie. 
 
De nieuwe, uit carbon fiber vervaardigde 2-seater valt op door zijn originele lijnenspel en extreme maten. Hij is 1900 mm breed, 4278 mm lang en slechts 1250 mm hoog, bij een wielbasis van 2595 mm. Zijn 20-inch grote wielen en geïntegreerde achterspoiler accentueren de gespierde indruk die de Alfa Romeo 8c Competizione onbetwist wekt. Daarnaast bezit de 8c Competizione letterlijk en figuurlijk ook hele elegante lijnen. Bekijk het prototype maar eens en profil. Er is gestreefd naar een maximale stilistische balans, waarbij de ontwerpers de traditionele Alfa designkenmerken op moderne wijze hebben geïnterpreteerd. Zo verwijst de voorzijde bijvoorbeeld naar de vermaarde Alfa 33 Coupé Stradale, terwijl het ronde lichtcluster aan de achterzijde veel weg heeft van de exemplaren op de Giulia TZ. 
 
Terugkeer achterwielaandrijving
Onder de motorkap zorgt een 4,2 liter V8 met compressor voor de aandrijving van de... achterwielen! Alfa Romeo koos voor een terugkeer van achterwielaandrijving om de kwaliteiten van de ruim 400 pk sterke achtpitter volledig tot zijn recht te laten komen en om de 8c Competizione in staat te stellen de bestuurder/bijrijder te trakteren op een ongekende rijsensatie. De V8 is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak en laat de Alfa Romeo 8c Competizione in slechts 4,5 seconden vanuit stilstand naar de 100 katapulteren. Zijn topsnelheid ligt boven de magische 300 km/h grens. Naast absolute topprestaties op het gebied van pure snelheid en acceleratie, is de krachtbron evengoed in staat om de 8c Competizione in alle rust en comfort voort te bewegen. 
 
De toekomstige bestuurder van een Alfa Romeo 8c Competizione zal genieten van de ultieme handling, te danken aan het capabele onderstel. Met name de dubbele wishbones voor en achter zorgen voor een maximale controle en response. 
   
         

Alfa Romeo 8c Competizione fraaie verrassing op IAA Frankfurt

 

Alfa Romeo 8c Competizione fraaie verrassing op IAA Frankfurt