CitroŽn C-Airlounge concept

Aan te passen sfeer in het interieur 


Citroen C-Airlounge | Conceptcar gepresenteerd op de IAA in Frankfurt

CitroŽn presenteert op de Autosalon van Frankfurt (van 11 tot 21 september) de CitroŽn C-Airlounge Concept Car. De CitroŽn C-Airlounge is een auto die plaats biedt aan 4 tot 5 personen en buitengewoon veel interieurruimte geeft aan de passagiers achterin. Het design dat de ontwerpers van CitroŽn de C-Airlounge hebben meegegeven is zeer bijzonder te noemen. Een belangrijk gegeven is de mogelijkheid de luchtstroom te beÔnvloeden, wat leidt tot een extreem lage aŽrodynamische waarde (cw 0,26). 

 

De CitroŽn C-Airlounge is voorzien van een modulair systeem waarbij eenvoudig vier of vijf zitplaatsen in verschillende configuraties mogelijk is. Om de passagiers van de C-Airlounge het naar hun zin te maken tijdens de reis, hebben zij de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende interieurthema's. Deze thema's veranderen de binnenruimte vanaf de bodem tot de hemel. Het meubilair krijgt bovendien projecties van lichtspel dankzij optische technieken en videoprojectiesystemen. Deze systemen zijn in het tapijt van de auto en de armleuningen opgenomen. 

Met de C-Airlounge toont CitroŽn zijn creatief vermogen om innovatie en plezier in het autorijden samen te voegen. Productieplannen zijn er uiteraard niet maar het is best mogelijk dat we in de (verre) toekomst kenmerken van de C-Airlounge terug gaan zien in productiemodellen.
     

> Info over Citroen (nationaal)

> More about Citroen (USA)