Opel Agila licht gewijzigd

Kleine uiterlijke veranderingen, meer nieuws onderhuids


Opel Agila

De Opel Agila is aangepast. De wijzigingen zijn niet overduidelijk. Toch als je beter kijkt en het vorige moel een beetje kent is er verschil te zien. De technisch en optisch vernieuwde versie van de Opel Agila beschikt over gewijzigde bumpers en een aangepaste grille, nieuwe accenten in het interieur, twee nieuwe, bijzondere efficiënte ECOTEC motoren en kan vanaf heden besteld worden.

 

De nieuwe editie van de Opel Agila valt aan de buitenzijde op door zijn grotere grille met het verchroomde element en door de bredere bumpers in carrosseriekleur. Bij de ‘Enjoy’-uitvoering zijn ook de buitenspiegels, deurgrepen en de handgreep voor de kofferbak in carrosseriekleur. In het interieur springen opvallende details zoals het sportieve driespaaks stuurwiel en de kleurrijke bekleding in het oog. Andere punten van de vernieuwde Agila zijn de nieuwe driecilinder benzinemotor met brandstofbesparende TWINPORT technologie, waardoor de efficiëntie van de motor aanzienlijk toeneemt. De Agila 1.0 TWINPORT (44 kW/60 pk) verbruikt slechts 5,8 liter per 100 kilometer. Dat is 0,2 liter minder dan zijn voorganger, terwijl deze uitvoering ook nog eens een hoger koppel en betere prestaties levert. 
 
Een hoge efficiëntie is ook een van de sterke punten van de nieuwe 1.3-liter CDTI turbo-diesel. Deze uitzonderlijk compacte ECOTEC motor (51 kW/70 pk 170 Nm) is de kleinste viercilinder common rail diesel ter wereld en dankzij het multi-injectie systeem verbruikt deze motor slechts 5,2 liter per 100 kilometer in de Agila. Deze ‘state-of-the-art’ diesel maakt gebruik van de meest moderne common rail directe inspuiting en voldoet aan de Euro 4 emissie-eisen. Andere indrukwekkende eigenschappen van deze motor zijn zijn trekkracht en verfijning. De nieuwe motor heeft zijn potentieel en duurzaamheid eigenlijk al bewezen in de recordbrekende Opel ECO-Speedster. Aangedreven door een 82 kW (112 pk) versie van de 1.3-liter motor van de Agila, heeft de
ECO-Speedster maar liefst 17 nieuwe internationale records gevestigd gedurende een 24-uurs race op het circuit van Opel’s testcentrum te Dudenhofen.
 
De Agila heeft ook een nieuwe modellenlijn met vier uitvoeringsniveaus, te weten Essentia, Enjoy, Cosmo en de Enjoy Design Edition. Voor elke klant is er wel een geschikte variant: de Agila Essentia voor de klant die op zoek is naar een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding, de Agila Enjoy voor klanten die op zoek zijn naar een uitvoering waarbij de kleuren in het in- en exterieur speciaal op elkaar zijn afgestemd, de Agila Cosmo voor klanten die veel waarde hechten aan ingetogen elegantie en de Agila Enjoy Design Edition die ‘fun & fashion’ uitstraalt, met zijn aantrekkelijke lak in twee kleuren en verchroomde accenten. De combinatie van dertien lakkleuren, talrijke opties, accessoires en aantrekkelijke optiepakketten biedt Agila klanten een uitgebreid palet aan keuzemogelijkheden om de auto geheel naar individuele wensen uit te rusten. 
 
Voorts is de uitrusting verder verbeterd in de vernieuwde Agila. Zo worden alle versies standaard geleverd met onder andere het door Opel gepatenteerde Pedal Release System (PRS). Vanaf de Essentia zijn bovendien een afdekscherm voor de bagageruimte, een stereo installatie met twee speakers, elektronisch verstelbare buitenspiegels, getint glas en gekleurde bumpers aan de standaarduitrusting toegevoegd. 
 
Het eenvoudige, maar ingenieuze zitconcept van de Agila, waarmee deze compacte mini-MPV van Opel zich ook onderscheidt van de concurrentie, blijft onveranderd. De rugleuningen van de in delen neerklapbare achterbank (60:40) laten zich eenvoudig neerklappen op de zitting, welke dan naar voren schuift om in enkele seconden een vlakke laadvloer te creëren. 
 
De vernieuwde Agila is leverbaar vanaf september. De vanaf prijs is vastgesteld op € 9.745,- voor de Agila Essentia met zeer zuinige 1.0 liter TWINPORT motor. De prijzen van 1.3 CDTi dieselmotor beginnen bij € 14.570,- 
     

> Info over Opel (nationaal)

> More about Opel (USA)

 

         

Ruim interieur voor kleine auto

 

Opel Agila