Definitief: de nieuwe Fiat Panda

Opvolger van de succesvolle kleine Fiat


De nieuwe Fiat Panda

Dat dit de opvolger zou worden van de Panda was al min of meer duidelijk. Dat de auto ook de naam van zijn voorganger zou gaan dragen is echter nog een verrassing. Tegelijk met meer gegevens maakt Fiat de definitieve naam bekend: 'gewoon' Panda dus!

 

Begin september wordt de nieuwe Fiat Panda definitief geïntroduceerd. De nieuwe kleine Fiat is uiterst compact, maar heeft een verrassende hoeveelheid passagiersruimte. De nieuwe Panda (slechts 354 cm lang, 158 cm breed en 153 cm hoog) biedt plaats aan 4 tot 5 personen.
 
In het segment van de supermini's heeft Fiat een wereldnaam hoog te houden. Het nieuwe model bevestigt Fiat's leidende positie in een segment waar het altijd in heeft uitgeblonken: van de eerste 600 tot de 500, de 126, de Panda, de Cinquecento en de Seicento. Nu wordt het stokje doorgegeven aan de nieuwe Panda. 
 
De nieuwe Panda is voorzien van een van de meest riante bagageruimtes in zijn klasse (meer dan 200 liter) en biedt de meeste passagiersruimte in zijn segment. Het nieuwe model zal alle sterke punten bevatten van eerdere kleine Fiats, maar tevens de kwaliteit van een hogere klasse bieden als het gaat om comfort, veiligheid, techniek en uitrusting.
 
De Fiat Panda beschikt over vijf portieren en zal flexibiliteit tot een van zijn sterke punten maken. De achterbank bijvoorbeeld, kan in delen verschoven worden. Slechts één van de mogelijkheden.  
 

De nieuwe Fiat Panda is een ideale stadsauto, maar kan ook probleemloos worden gebruikt voor langere reizen. Deze veelzijdigheid wordt verzekerd door drie motoren die zeer goede prestaties leveren bij een sterk verlaagd brandstofverbruik en bij uitstek geschikt zijn voor gecombineerd gebruik in en buiten de stad.
 
Eén van die motoren is de 70 pk sterke 1.3 JTD 16v Multi-Jet die enkele maanden na de introductie van het model beschikbaar is. De andere zijn de bekende 1108 cc motor met 55 pk en de betrouwbare 1.2 8v die 60 pk levert. De motoren worden naar keuze geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak en de nieuwe Dualogic gerobotiseerde versnellingsbak die zich naar keuze handmatig (sequentieel) of automatisch laat schakelen.
 
Om de veiligheid van de inzittenden te garanderen, biedt de nieuwe Fiat Panda de volgende zaken standaard of als optie (afhankelijk van de gekozen uitvoering): tot 6 airbags, ESP en ABS met EBD.
       

> Info over Fiat (nationaal)

> More about Fiat (USA)

 

         

De nieuwe Fiat Panda

 

De nieuwe Fiat Panda