Volvo S60R en V70

Geëvolueerd van brave zakenauto's tot raceauto's!


 

Volvo S60 R

Volvo S60 R, grote velgen, bumpers met luchtinlaten en geweldige prestaties

  

 

 

 

Volvo S60 R

De achterkant van de S60 oogt als een coupé en heeft nu ook de prestaties van een coupé

 

 

 

 

Volvo S60 R

Het interieur van de S60R en V70R is identiek

 

 

 

 

Volvo V70 R

Volvo V70 R - Was dit niet ooit een brave zakenauto? Dan is het nu een echte sportwagen!

 

 

 

 

Volvo V70R

Volvo V70 R - Hoge snelheden worden snel bereikt

 

 

 

 

Doel van de Performance Concept Cars van Volvo was te onderzoeken wat er nodig zou zijn om een supersnelle sportauto te ontwikkelen die tegelijk het nodige comfort zou weten te behouden. 
 
Uit dat onderzoek zijn de twee high performance-modellen van Volvo nu voortgekomen: de S60 R en de V70 R. Beide modellen zijn vanaf heden in de Volvo-showroom te bewonderen. 
 

S60 R – ultrakrachtige sedan
De prijs van de S60 R met handgeschakelde zesversnellingsbak bedraagt 69.750 euro en 72.500 euro voor de S60 R met Geartronic automatische versnellingsbak. De S60 R bezit maar liefst 300 pk en levert een sprint van 0-100 km/u in 5,7 seconden. Bovendien is hij voorzien van de nieuwste en meest verfijnde Haldex AWD-aandrijftechniek, één van de meest geavanceerde adaptief verstelbare chassis ooit gebruikt in een straatauto. 
 
De S60 R biedt een uitgebreide standaarduitrusting die onder meer bestaat uit:
- Bi-xenon-koplampen; 
- 17 inch-lichtmetalen wielen met decent R-logo; 
- Haldex AWD-aandrijfsysteem; 
- ‘Four-C’ adaptief verstelbaar chassis met Comfort-, Sport-, en Advanced-instellingen; 
- Soft metallic-lederen bekleding; 
- Premium audiosysteem met 4 cd-wisselaar en negen speakers; 
- R-sportstoelen en Electronic Climate Control met Air Quality System.
 

Vanzelfsprekend beschikt de R-serie ook over een hele reeks aan veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan ‘inflatable curtains’ langs de dakranden ter voorkoming van hoofdletsel en Volvo’s befaamde WHIPS anti-whiplash voorstoelen. 
  
Begeerlijke opties zijn natuurlijk ‘Atacama’ natural leather bekleding en een communicatiepakket met een op dvd gebaseerd gps-navigatiesysteem voor heel Europa en een geïntegreerde handsfree telefoon. 
 
V70 R – ultrakrachtige stationcar
De prijs van de V70 R met handgeschakelde zesversnellingsbak bedraagt 73.950 euro en voor de V70 R met Geartronic automatische vesnellingsbak dient 76.700 euro te worden betaald. 
 
Volvo’s legendarische 850 T5-R creëerde de ruimte voor het ultrakrachtige stationcar-segment. De nieuwe V70 R gaat nóg weer een stap verder. Wat te denken van een sprint van 0-100 km/u in 5,9 seconden, het geavanceerde ‘Four-C’ actief verstelbare chassis en het nieuwste elektronische Haldex AWD-aandrijfsysteem. 
 
De V70 R deelt zijn 2,5 liter turbokrachtbron én zijn luxe specificaties met de S60 R. Daarbij komt dat hij maar weinig echte concurrenten kent. 
  

 

Terug naar de vorige pagina