Peugeot 607 modeljaar 2004

Meer luxe en innovatie voor Peugeot's topmodel


Het vlaggenschip van Peugeot

In de nazomer van 2000 introduceert Automobiles Peugeot haar nieuwe vlaggenschip de 607. De auto oogst direct grote bewondering vanwege het lijnenspel, de ingetogen schoonheid en de moderne technieken. Na drie jaar vond Peugeot het tijd om de 607 een klein beetje aan te passen. Het resultaat, zoals u hier kunt lezen, is met name op het gebied van uitrusting en innovatie. 

 

Meer veiligheid voor de achterpassagiers

Vanaf het moment van lancering beschikt de 607 over de allerlaatste en meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Zo heeft elke 607 twee frontairbags en twee zij-airbags. Daarnaast zijn er ook twee grote window-airbags voor de inzittenden van zowel de elektrische voorstoelen als van de achterbank beschikbaar. Met ingang van de productiemaand juli zal de grote Peugeot eveneens worden uitgerust met twee extra airbags voor de achterpassagiers. Deze airbags beschermen in geval van een ongeval de borstkast van de achterpassagiers en brengen het aantal standaard aanwezige airbags in de 607 op 8 stuks in totaal.
 
Zesversnellingsbak

In dezelfde productiemaand introduceert Peugeot ook een aantal noviteiten op de 607. Ten eerste zal de 136 pk sterke 607 2.2 HDi zonder meerprijs uitgerust worden met een zesversnellingsbak. Met deze zesde versnelling kan bij een constante snelheid van 130 km/ u het verbruik van de 4,87 meter lange diesel met maximaal 5% teruggebracht worden. Daarnaast wordt door de toepassing van de 6-bak het motorgeluid in het interieur verder beperkt. 
 
Elektrisch gemotoriseerde kofferbak

Tevens zal elke 607 voortaan standaard worden uitgerust met een elektrisch gemotoriseerde kofferbak. De auto krijgt hiermee een weelderige voorziening die vooralsnog alleen bij de meest luxe limousines te leveren is. Met een simpele druk op de knop wordt de kofferklep van de auto geopend of gesloten. Desgewenst kan het proces op simpele wijze onderbroken worden. Ook de basisuitvoering van de 607-serie wordt verder aangekleed. De standaard modellen zullen voortaan zonder meerprijs geleverd worden met automatisch inklapbare spiegels. De Executive-versies krijgen automatisch dimmende buitenspiegels. 
 
Bekleding en velgen

Exclusief op de zescilindermodellen wordt een nieuwe 17 inch “Artique”-velg leverbaar. Op alle andere modellen zullen de gebruikelijke velgen leverbaar blijven. De versies met de interieursfeer “Ebène” en “Diamant” krijgen nieuwe velours “Otello”-bekleding, terwijl er voor de “Titane”-versies blauw lederen bekleding op de optielijst komt. 
 
Automultimedia

Ook op het gebied van telematicatoepassingen evolueert de 607 verder. Elk model is nu optioneel uit te rusten met een bluetooth-telefoonkit. Deze optie maakt het handsfree gebruiken van een “bluetooth”-telefoon in de auto mogelijk . 
Zodra de bestuurder in de auto zit, wordt het mogelijk om via de voorzieningen van de geluidsinstallatie van de 607 met de GSM handsfree te bellen. Daarnaast neemt het centrale beeldscherm in de middenconsole de functie van het telefoonscherm over. Met de afstandsbedieningspook aan de stuurkolom kunnen de verschillende menu’s en functies van de telefoon worden opgeroepen. 
 
Prijzen

Hoewel de wijzigingen in de uitrusting tamelijk omvangrijk zijn, zullen de prijzen van de Peugeot 607 ongewijzigd blijven. Door deze pas op de plaats in de prijspolitiek zal de prijs/productverhouding van de 607 verder verbeteren, zodat de auto één van de beste uitrustingsniveaus uit zijn klasse heeft. De nieuwe Peugeot 607 2.2 HDi 6-bak is leverbaar vanaf EUR 40.200,-. De prijslijst van de 607 begint overigens al bij een bescheiden EUR. 33.500,- . Daarvoor krijgt de klant een zeer rijk uitgeruste limousine met een 138 pk sterke 2.0 16V benzinemotor.
  

       

Peugeot 607