Audi A8 4.0 TDI Quattro

Werelds snelste limousine met achtcilinder dieselmotor! 


Audi A8 4.0 TDI

Met de introductie van de nieuw ontwikkelde V8 TDI breidt Audi het motorengamma van de A8 uit met een derde, wederom nadrukkelijk sportieve motorvariant. 

De A8 4.0 TDI quattro levert 202 kW (275 pk) bij 3.750 t/min en is goed voor 650 Nm koppel tussen 1.800 en 2.500 t/min. Daarmee is het een van de krachtigste in een limousine toegepaste achtcilinder zelfontbranders ter wereld.

 

De nieuwe V8 Biturbo - met dubbele turboís en twee tussenkoelers - onderscheidt zich niet alleen door zijn grotere cilinderinhoud en hogere vermogen van zijn 3,3 liter metende, 165 kW (225 pk) sterke voorganger. Ook is het de eerste TDI die tot de nieuwe V-motorengeneratie van Audi behoort en over kettingaandrijving beschikt voor de aandrijving van nokkenassen en ondersteunende motorcomponenten. 
 
De A8 4.0 TDI quattro levert de prestaties van een sportlimousine. De lichtgewicht toplimousine met aluminium carrosserie sprint in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/h, waarmee het ís werelds snelst accelererende diesellimousine is. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Het koppel van 650 Nm zorgt bij iedere snelheid voor tussenacceleraties die normaal gesproken alleen aan sportwagens zijn voorbehouden. 
 
Met 650 Nm aan trekkracht is de A8 4.0 TDI niet alleen de krachtigste Audi ooit, maar behoort hij ook tot de top in zijn klasse. De 4.0 TDI-motor is momenteel - zowel wat betreft koppel als vermogen - de krachtigste V8 zelfontbrander die in een productielimousine wordt aangeboden. Ook zijn comfortabele loopeigenschappen zetten nieuwe maatstaven in het luxesegment. 
 
De pure kracht en het karakter van de achtcilinder onderstrepen nogmaals de positionering van de A8 als sportiefste limousine binnen het topsegment. Daarnaast demonstreert Audi met deze top-TDI opnieuw haar vaardigheden en voorsprong bij de ontwikkeling van krachtige, gecultiveerde en niet in de laatste plaats efficiŽnte dieselmotoren. 
 
Eind juni wordt de A8 4.0 TDI in de showroom verwacht. De prijs bedraagt Ä 107.900,- inclusief BPM/BTW. 
 
        

Audi A8 4.0 V8 TDI

 

Audi A8 4.0 TDI