Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase

200 mm langere wielbasis voor Rover's topmodel


Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase

Met onmiddellijke ingang heeft MG Rover Nederland een lange-wielbasis-versie van de Rover 75 aan het productaanbod toegevoegd.

Vorig jaar werd deze limousine voor het eerst getoond tijdens de Genève Motor Show en nu is hij ook voor de Nederlandse markt leverbaar. 

 

De lange-wielbasis-versie van de Rover 75 beschikt over een wielbasis die achter de B-stijl met 200 millimeter is verlengd ten opzichte van de reeds bekende sedan en laat wat torsiestijfheid betreft dezelfde waarden als de productiesedan noteren: 24.000 Nm per graad. De nieuwe uitvoering wordt geproduceerd in samenwerking met de Britse specialisten van S. MacNeillie & Son Ltd. 

Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase
De Rover 75 Long Wheelbase wordt in eerste instantie geleverd in de zeer luxueuze Sterling-uitvoering en beschikt naast de vergrote beenruimte achterin ondermeer over extra interieurverlichting en voorbereiding voor entertainment- en IT-systemen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de keuze van de standaard lederen bekleding en accessoires verder te vergroten dankzij het Monogram-programma, om tot een geheel eigen, individuele smaak te komen. Onafhankelijk van de specificaties op dit gebied behoren verfijnde rijkwaliteiten tot de basisuitrusting van deze executive limousine. 

De aandrijving van de Rover 75 Long Wheelbase wordt verzorgd door een quad-cam 24-kleppenmotor, de lichtaluminium 2.5-liter V6 die goed is voor 177 pk (130 kW) bij 6.500 toeren per minuut. Het koppel van 240 Nm, dat vrijkomt bij 4.000 tpm, wordt gecontroleerd door de standaard vijftraps automatische transmissie van JATCO, die tevens zorgt voor een soepele acceleratie en prima verbruikscijfers. 

Martin Clive, Specialist Vehicle Sales Manager bij S. MacNeillie & Son Ltd: “We hebben nauw met MG Rover samengewerkt aan de ontwikkeling van de lange-wielbasis-versie, om zo alle sterke punten van de Rover 75 te benutten zonder tekort te doen aan de elegante exterieurbelijning. Ik ben er absoluut zeker van dat de Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase de aandacht van belangrijke zakelijke doelgroepen en bekende grootheden zal trekken en wij zijn verheugd de Rover aan hun specifieke wensen te kunnen aanpassen. Hoewel het heerlijk vertoeven is achter het stuurwiel van de Long Wheelbase, is het tevens een auto die zich uitstekend leent om in gereden te worden. Wij verwachten dan ook met name vanuit de zakelijke markt belangstelling, waaronder van executives met een auto met chauffeur.” 

Eerste 75 Long Wheelbase voor Nederland
Voor Nederland is de prijs van de Rover 75 2.5 Sterling Long Wheelbase vastgesteld op € 56.000,-. Een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak en ITS Curtain Airbags zijn vanwege de aanpassingen aan de carrosserie niet leverbaar voor deze uitvoering. Verder kan de Rover 75 Long Wheelbase vertrouwen op alle optionele extra’s, waaronder het uitgebreide Monogram kleuren-, bekleding- en accessoireprogramma, die ook voor de bekende Rover 75 2.5 V6 Sterling beschikbaar zijn. 

Afgelopen week werd in Nederland direct al de eerste order voor deze exclusieve uitvoering van de Rover 75 besteld bij MG Rover dealer Lievaart in Spijkenisse. Theo Lievaart, directeur van de gelijknamige dealer, was eigenlijk niet eens verrast met die snelle order. “Deze klant, een directielid van een grote uitgeverij, is al lange tijd een vaste relatie van ons en heeft in 1999 ook al één van de eerste, zo niet dé eerste Rover 75 in Nederland bij ons besteld. Nu het leasecontract van die auto afliep, informeerde hij naar een nieuwe Rover 75, bij voorkeur een uitvoering met meer ruimte vanwege zijn opgroeiende kinderen. De Long Wheelbase vormde voor hem een prima alternatief, met behoud van de stijlvolle uitstraling die hij gewend was. Bovendien heeft hij gekozen voor een extra exclusieve uitrusting, waaronder een speciale Monogram Nightshade Supertallic lak, een Intelligence Pack, een Multimedia Pack, een cd-wisselaar en een Xenon Pack. Echt een Rover 75 Long Wheelbase zoals hij bedoeld is!” 

      

Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase

 

Rover 75 2.5 V6 Sterling Long Wheelbase