KENWOOD FP MASK

De een”vouw”digste anti-diefstalbeveiliging


Kenwood FP Mask

Enige jaren geleden bracht Kenwood een nieuwe revolutie in autoradiobeveiliging teweeg. Totdantoe moest de rechtmatige eigenaar om diefstal te voorkomen iedere keer zijn afneembaar frontpaneel of zelfs zijn hele autoradio meenemen. In de praktijk vergaten veel mensen dit of vond men het te veel moeite, met als gevolg dat de kans op diefstal nog steeds erg groot was. 

 

Kenwood introduceert de evolutie van het succesvolle en populaire Mask Car Audio beveiligingssysteem: F(olding) P(anel) Mask.

Met de introductie van Kenwood Mask behoorde deze situatie tot het verleden, aangezien men nooit meer kon vergeten de radio “te beveiligen”. Zodra namelijk de contactsleutel werd omgedraaid, kantelde het front automatisch om zijn lengte-as en was de radio aan het zicht onttrokken. Voor extra zekerheid kon het frontpaneel eventueel ook nog verwijderd worden.
 
Met de introductie van FP Mask gebruikt Kenwood de techniek van het Mask-draaimechanisme om het bedieningsgemak verder te verbeteren. Bij deze nieuwste generatie CD-receivers van Kenwood zijn namelijk de display en het bedieningspaneel van elkaar gescheiden. Was bij de vorige generaties het bedieningsgedeelte en de display nog tezamen het afneembare frontpaneel, bij de nieuwe FP Mask modellen is de display vast gemonteerd en is dus alleen het bedieningspaneel afneembaar. In dit afneembare paneel is overigens ook de Mask Key beveiligingscode ondergebracht. Voorheen moest met een aparte afstandsbediening (de Mask Key) bij inbouw van de radio in de auto eenmalig een unieke code worden gezonden naar de radio. Op dat moment was de radio beveiligd en blokkeerde bij verbreking van de stroom. In de praktijk bleek echter dat dit bij latere overbouw naar een andere auto nog wel eens voor problemen zorgde doordat de Mask Key niet meer aanwezig was. Met de inbouw van deze beveiliginscode in het frontpaneel blijft de beveiliging gegarandeerd zonder mogelijke problemen van verlies van de Mask Key.
 
De werking van het systeem is net zo eenvoudig als het voorgaande Mask. Bij het omdraaien van het contactslot van de auto, opent het frontpaneel zich automatisch. In tegenstelling echter tot het oude systeem, dat helemaal om zijn lengte-as draaide stopt het frontpaneel nu halverwege. Het opengeklapte deel bevat alle bedieningstoetsen. De hoek hiervan kan naar believen in drie verschillende standen, van horizontal naar bijna vertikaal (600) worden ingesteld, al naar gelang de inbouwpositie in het dashboard. De display kan ook in meer of mindere mate worden gekanteld. In de achterste stand fungeert de rand van de radio als bescherming tegen invallend zonlicht. Wordt de display schuin geplaatst, dan is deze zelfs op de meest lage inbouwpositie in de auto nog optimaal afleesbaar.
 
Kenwood levert FP Mask op een aantal nieuwe CD receivers vanaf € 429,--
     

    

Kenwood FP Mask   s