CitroŽn C2 Sport - Een sportieve droom!


Citroen C2 Sport

Met de onthulling van de C2 CitroŽn Sport tijdens de
73e Salon International de I' Automobile in Geneve demonstreert CitroŽn zeer
duidelijk haar sportieve strategie voor de toekomst. Na successen in de
rallysport met de X sara WRC, heeft Citroen besloten de vitaliteit van het Centre
de Creation te combineren met de know how van CitroŽn Sport. Het resultaat is de C2 CitroŽn Sport concept car, waarmee CitroŽn haar toekomstvisie op autosport laat zien.

 

 


De C2 CitroŽn Sport is een toonbeeld van hightech design en laat zien hoe de toekomstige rallyauto eruit kan zien, uitgaande van de continue filosofie van CitroŽn Sport om te rijden met herkenbare auto's, waarbij tevens de vitaliteit van het merk wordt onderstreept.
Het sportieve uiterlijk van de C2 CitroŽn Sport drukt intense sensaties uit in combinatie met zeer sterke kwaliteiten van een automobiel, namelijk dynamiek en prestaties.
Deze concept car zal bij autosportliefhebbers direct visioenen oproepen van slippen, accelereren, remmen en de absolute controle over een volledig uitgebalanceerde auto. De afmetingen, de wielbasis, de brede banden en de voorzijde van de C2 CitroŽn Sport drukken een sterke compactheid uit. Zijn grote luchtinlaten, zijn bolle motorkap, en zijn scherp afgesneden lijnen suggereren bijzonder dynamische capaciteiten. De associatie van deze twee aspecten, compactheid en dynamische kwaliteiten, maken van de C2 CitroŽn Sport een bundeling van
kracht, energie en plezier.
 
Na een serie overwinningen met de Xsara Kit Car, de Xsara T4 en de Xsara WRC, neemt CitroŽn dit jaar voor het eerst in haar geschiedenis deel aan alle evenementen van het World Rally Championship WRC. In feite is de belangrijkste overweging voor de sportieve politiek van CitroŽn
gebaseerd op menselijke overwegingen. Het streven is erop gericht jonge, veelbelovende coureurs een carriÍrepad aan te bieden: het begint met de ontdekking van jonge talenten in de diverse nationale klassen, gevolgd door de mogelijkheid hen ervaring te laten opdoen in het Junior WRC en hen tenslotte de kans te geven in het WRC.
Dit is bijvoorbeeld het geval bij Sťbastien Loeb, die door Guy Frťquelin, directeur van CitroŽn Sport, werd ontdekt in een van de promotieklassen van het merk. Loeb heeft sindsdien in recordtijd een fantastische serie prestaties neergezet, die begon met de overwinning in het Junior WRC in 2001 met de Saxo Super 1600. Vervolgens werd hem het stuur toevertrouwd van een Xsara WRC, eerst tijdens tests, later in een WRC-rally. Een voorbeeld van een bliksemsnelle carriÍre!
Voor alle jonge coureurs die ervan dromen eenzelfde snelle carriÍre te maken als Sťbastien Loeb, moet de concept car C2 CitroŽn Sport ook dit idee illustreren van menselijk avontuur die de sportieve politiek van Automobiles CitroŽn karakteriseert.
  

      

Citroen C2 Sport