Werelddebuut Alfa Romeo GT Coupé


Alfa Romeo GT Coupé

De ereplaats op de stand van Alfa Romeo tijdens de Salon van Genève is voor de GT Coupé. Dit in samenwerking met Bertone ontwikkelde model valt op door zijn originele stijl en uitmuntende prestaties. Deze prachtige coupé op technische basis van de Alfa 156 komt tegen het einde van dit jaar op de markt. 

 

 

Op de Autosalon van Genève viert de Alfa GT Coupé zijn wereldpremière. Het model, waarvan het design uit het Centro Stile van Bertone komt, valt op door zijn originele stijl en uitmuntende prestaties. Tegelijkertijd vertegenwoordigt hij een nieuw sportwagenconcept, één waarin ook plaats is voor comfort en elegantie. De Alfa GT Coupé biedt de rijsensatie van een coupé met buitengewone prestaties. De Alfa GT Coupé vertegenwoordigt het beste dat de automarkt te bieden heeft op het gebied van motortechniek, verpakt in een elegant en typisch Italiaans design. 

 De ontwerpers haalden hun inspiratie uit mijlpalen in de automobielhistorie zoals de Alfa 1900, Giulietta, Giulia en Alfetta, eveneens gracieuze coupés. Daarnaast is sterk gekeken naar de zeer succesvolle Alfa 147. 

Met een lengte van 4,48 m, een breedte van 1,76 m en een hoogte van 1,39 m en een wielbasis van 2.596 mm wordt de alfa GT Coupé gekenmerkt door zijn agressieve en compacte uitstraling. Het ontwerp bevat enkele stijlkenmerken die hem tot een zeer herkenbare auto maken. De grille is bijvoorbeeld een centraal element, dat de oorsprong van de hele auto lijkt te zijn. Hij bevindt zich middenvoor, in de geïntegreerde bumpers en op de zwarte luchtinlaat. Niet minder markant is het profiel. Het model straalt wendbaarheid, soliditeit en veiligheid uit, wat met name te danken is aan het opvallende profiel in de flanken, dat de auto extra stijl en dymaniek geeft. Ook de achterzijde van de Alfa GT Coupé toont karakter. De compacte, licht aflopende en slanker wordende kont krijgt door de forse, geïntegreerde bumper een krachtig accent. De achterruit is druppelvormig en de lichtunits worden als het ware door de carrosserie omvat. 

 

Tot zover het uiterlijk, dat als een perfecte uitdrukking van de sportiviteit van Alfa Romeo een fantastisch rijdende, eenvoudig te controleren auto met ongekend rijgenot herbergt. Deze eigenschappen gelden ook voor de techniek: het beste van wat de Alfa 156 te bieden heeft, inclusief drie motoren die in hun klasse aan de top staan als het gaat om specifiek vermogen (pk’s per liter cilinderinhoud). Het zijn de 1.8 Twin Spark met 140 pk, de 2.0 JTS direct ingespoten benzinemotor met 165 pk en de 1.9 Multijet 16V met 140 pk. Als neusje van de zalm qua prestaties en rijkwaliteiten wordt een GTA versie met de krachtige 3.2 V6 24v met 250 pk aangeboden. 

 

     

Alfa Romeo GT Coupé