Mercedes SL 600 - Topmodel van de SL-serie  


Mercedes-Benz SL600

Op de NAIAS in Detroit introduceerde Mercedes-Benz het topmodel van de SL-serie.

 

Deze SL 600 onderscheid zich op verschillende vlakken van de andere SL-modellen waaronder op het gebied van prestaties, rij-eigenschappen, luxe en natuurlijk de motor die afkomstig is uit de Maybach.

 


 

Een blik onder de motorkap laat een technologisch hoogstandje zien in de vorm van een nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz twaalfcilindermotor. Uitgerust met twee turbocompressors, een lucht/water intercooler, driekleppentechniek, dubbele ontsteking en andere high-tech innovaties, is dit n van de meest geavanceerde automoblielmotoren ter wereld. En n van de krachtigste in zijn klasse. 
De V12 heeft een vermogen van 368 kW (500 pk) en een koppel 800 Nm, wat al beschikbaar is vanaf 1800 omw/min en op hetzelfde niveau blijft tot boven de 3600 omw/min. Met deze cijfers is het duidelijk dat de SL 600 ruim voldoende reserves heeft om iedere rijsituatie moeiteloos te bedwingen. De SL 600 accelereert van 0-100 km/h in 4,7 seconden en sprint van 60 naar 120 km/h in 4,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. 
   
Zoals van een topmodel mag worden verwacht, kent de SL 600 een bijzonder rijke standaarduitrusting. Nappa leren bekleding met V12-embleem in de hoofdsteunen alsmede hout en leer voor het stuurwiel en de hendel van de automatische transmissie geven het interieur zijn luxe karakter. Het communicatie-, informatie- en navigatiesysteem COMAND, een CD-wisselaar en een hoogwaardig BOSE soundsysteem zijn standaard aanwezig. Ook de parkeerhulp PARCTRONIC, Distronic (de cruise control met snelheidsafhankelijke afstandsregeling) en
Keyless Go behoren tot de standaarduitrusting
 
Uiterlijk onderscheidt de SL 600 zich door een grille met chroomaccenten, zilverkleurige remklauwen, V12-emblemen op de luchtinlaten aan de zijkanten en Bi-Xenon-koplampen. De standaard lichtmetalen velgen vallen op door hun kenmerkende design. Eveneens standaard zijn de actieve wielophanging Active Body Control (ABC), het nieuwe elektro-hydraulische remsysteem Sensotronic Brake Control (SBC) en het innovatieve Variodak. De Mercedes-Benz SL 600 wordt vanaf voorjaar 2003 geleverd. 
     

Mercedes-Benz SL600

 

Mercedes-Benz SL600 V12