Audi A8L 4.2 Quattro - Directieauto bij uitstek


Audi A8L 4.2 Quattro

Een lengte van 5.18 m, dynamische eigenschappen, veel interieurruimte en comfort maken de A8L 4.2 quattro tot een van de meest luxueuze reislimousines ter wereld en is de Audi A8L een directieauto bij uitstek. De wielbasis is ten opzichte van de ‘normale’ variant verlengd met 130 millimeter tot in totaal 3.074 millimeter. Een toename die volledig ten goede komt aan het ruimtecomfort van de achterpassagier(s).

 

Met de introductie van de A8L 4.2 quattro breidt Audi het A8-programma reeds binnen enkele maanden na de productiestart uit.
 

Audi A8L 4.2 Quattro - directiewagen bij uitstekKopers van de Audi A8L 4.2 quattro wacht binnenkort een moeilijke keuze voor het instappen: zelf rijden of gereden worden. Achter het stuur genieten ze zelf van de unieke rijbeleving die deze sportiefste limousine in de topklasse biedt. Daarvoor zorgen het geavanceerde, aluminium onderstel met luchtvering en adaptieve demperregeling, de permanente vierwielaandrijving quattro en de kracht van de 4,2-liter V8-motor.
 
Wie zijn chauffeur laat rijden wacht bij het instappen achterin een ruimte- en zitcomfort dat nieuwe maatstaven zet in de topklasse. Naar wens beschikken de inzittenden achterin zelfs over elektrisch verstelbare, individuele zitplaatsen. Deze zijn – al naar gelang de persoonlijke voorkeur – ook verkrijgbaar als bijzonder ergonomisch gepolsterde Comfortstoel; naar wens zelfs met massagefunctie en stoelklimatisering. Wie daarop plaats neemt, ervaart op bijzonder aangename wijze dat de Audi A8L tegenwoordig beslist de meest dynamische mogelijkheid vormt om zich te laten rijden.
 
De eveneens naar wens verkrijgbare vierzone comfort-airconditioning met individuele instelmogelijkheden achterin biedt optimale behaaglijkheid. De indirecte ventilatie voorkomt tocht en biedt maximaal klimaatcomfort.
  
De Audi A8L 4.2 quattro wordt in het najaar van 2003 op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.
  
    

Audi A8L 4.2 Quattro