Opel Zafira weer helemaal up-to-date


Opel Zafira

De Zafira is voor Volkswagen dé reden geweest om met de Touran op de markt te komen. De Zafira is namelijk op alle fronten een succesvolle auto. Met name het Flex-7 systeem is een uitvinding geweest die voor velen ideaal bleek te zijn. Reden genoeg dus voor Opel om de Zafira eens flink onder handen te nemen en zo nog beter (en mooier) te maken.

 

De Zafira is optisch niet veel aangepast. Wat met name in het oog springt is de grille die voorzien is van extra chrome, iets anders ingerichte koplampen en aan de achterzijde de witte knipperlichten. 

 

Wat meer opvallend is zijn de wijzigingen in het interieur. Zo is het Flex-7 systeem onder handen genomen en nu nog praktischer. De tweede zitrij (achterbank) is nu niet meer in twee delen neerklapbaar maar zelfs in drie. Het middelste gedeelte is namelijk nu ook omklapbaar waardoor je de beschikking krijgt over een armsteun (met bekerhouders) maar veel belangrijker nog, het maakt het makkelijk om lange voorwerpen te vervoeren. Ook is het comfort voor de achterpassagiers op de tweede zitrij toegenomen. De rugleuning van de bank is namelijk verstelbaar waardoor je een beetje meer achterover kunt zitten. 

In het interieur zijn verder nog een aantal kleine dingen aangepast zoals de voorstoelen die iets langer zijn geworden, een armsteun tussen de voorstoelen, ISOFIX-bevestigingspunten voor kinderzitjes en een driepunts gordel op de middelste zitplaats op de tweede zitrij.

 

In februari zal de nieuwe Zafira bij de Nederlandse dealers in de showroom staan.
    

 

Facelift voor de Opel Zafira