Fiat Barchetta onder handen genomen!


Nieuwe Fiat Barchetta

Op de 27e Bologna Motor Show introduceerde Fiat de vernieuwde Barchetta. Het model volgt daarmee nu geheel de nieuwe lijn van de Italiaanse autofabrikant. Zo zijn er, hoe gek het ook klinkt, overeenkomsten met het front van de Ulysse te ontdekken. Ondanks de diverse aanpassingen is de Barchetta wel als Barchetta herkenbaar gebleven.

 

Bij de vernieuwde Barchetta is de karakteristieke ‘bootjeslijn’ behouden. De nieuwe grille en koplampunits geven de Barchetta wederom een visuele voorsprong. De bumpers vóór 

en áchter zijn opnieuw getekend, mistlampen vóór zijn standaard op alle uitvoeringen en om zijn kracht te benadrukken heeft de barchetta voortaan een grotere uitlaat.

 

Het interieur, met zijn titaniumkleurige accenten is er één van een échte sportwagen, maar wel met het nodige comfort. Zo speelt het geavanceerde Hifi systeem ook MP3’s af en garanderen de 4 speakers en 80 Watt subwoofers achter beide stoelen een uitmuntende geluidsoverdracht, ook met de kap open.

 

De krachtige en soepele motor is gehandhaafd: de 96 kW/130 pk sterke 1.8 16V met variabele kleptiming stelt de Fiat barchetta in staat een topsnelheid van 200 km/u te bereiken en een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 9 seconden te realiseren.