MG XPower SV met 965 pk!


MG XPower SV

In 2001 introduceerde MG in Frankfurt de MG X80, een sportieve coupé gebaseerd op de Qvale Mangusta. Nu komt MG met een superauto op de proppen die is gebaseerd op die X80. Onder de kap van deze XPower SV ligt een dikke V8 die standaard een vermogen van 325 pk levert. Maar... het is ook mogelijk om de auto af fabriek gigantisch te laten tunen zodat de motor op pieken 965 pk levert!

 

motor


 

Standaard levert de V8 325 pk. Er zullen echter ook versies komen met een 410 en 500 pk sterke V8. De sterkste V8 levert maar liefst 765 pk! Doordat stikstofoxide-injectoren monteert op de 765 pk sterkte V8 van de XPower SV is het mogelijk om op pieken te beschikken over 965 pk. Doet denken aan de film 'The Fast and the Furious'.

MG XPower SV

MG XPower SV

prestaties


 

Doordat er verschillende motoren leverbaar zijn zullen daar ook verschillende prestaties bijhoren. Zo zal de 325 pk sterke versie natuurlijk al menig auto voorbijgaan, maar de 765 pk sterke V8 zal iedere auto voorbijgaan. Met een druk op de knop beschik je over 200 pk extra en dat zul je zeker merken. Wie zei er dat een McLaren F1 niet te kloppen was?! 

  

MG XPower SV

uitrusting


 

Er komen twee uitvoeringen. De standaard en de Club-Sport. Die Club-Sport zal o.a. beschikken over een flinke achterspoiler en een bergruimte voor twee helmen. 

 

Wanneer de XPower SV op de markt komt is nog onbekend.

 

 

 

Terug naar de vorige pagina