Citroen C3 Pluriel - voor wie niet kiezen kan


CitroŽn C3 Pluriel

De CitroŽn C3 Pluriel is in haar definitieve vorm op de Autosalon van Parijs tentoongesteld. Was de C3 al een publiekslieveling, haar zus heeft de allure om een wereldster te worden. Veelzijdigheid is troef, want de C3 Pluriel is berline (met en zonder panoramadak) ťn cabrio ťn spider ťn spider pick-up.

 

U kunt niet kiezen tussen een berline of een cabrio? De CitroŽn C3 Pluriel lost dat probleem laconiek op; zij is beide. En meer, want zij kan ook worden omgetoverd tot een spider of spider pick-up. 

 

Om te beginnen is er de C3 Pluriel in gesloten uitvoering. Feitelijk is het dan een tweedeurs versie van de CitroŽn C3. Met een soepel hightech dak uit diverse lagen dat zowel thermisch als akoestisch een hoog isolatiecomfort biedt. Dat dak kan in acht standen geopend worden en dan wordt de CitroŽn C3 Pluriel een panoramisch pleziervoertuig. 

 

Een echte cabrio wordt de CitroŽn C3 Pluriel als het gehele dak - compleet met achterruit en hoedenplank- wordt opgeborgen in het bagagecompartiment. De bogen aan weerszijden van de auto storen het zicht niet en dragen bij aan de veiligheid bij een onverhoopte koprol. Samen met de hoge A-stijlen geven zij de CitroŽn C3 Pluriel haar kenmerkende silhouet. 

 

Maar... zij kunnen ook weggenomen worden, waarmee de auto een spider wordt. Een spider met vier volwaardige zitplaatsen, een uitzonderlijk aanbod waarmee CitroŽn een uniek model presenteert. De CitroŽn C3 Pluriel staat voor plezier en heeft daarbij de aantrekkelijke eigenschap dat zij ook nog eens buitengewoon praktisch is. 

 

Want... opent men de achterklep, dan neemt de CitroŽn C3 Pluriel haar vijfde verschijningsvorm aan en ontstaat een spider pick-up. De klep opent naar beneden en staat dan een belasting toe van maximaal 100 kilo; de meesten van ons kunnen dus rustig plaatsnemen om hun veters te strikken. Surfplank mee? Geen probleem, van achterklep tot aan de rugleuningen meet de C3 Pluriel 1,75 m. Klapt u wel de rugleuningen van de achterstoelen neer? 

 

De C3 Pluriel wordt uitgerust met benzinemotoren, naar keuze een 1.4i (55kW, 75 pk) of 1.6i 16v (80 kW, 110 pk) die standaard is voorzien van de SensoDrive versnellingsbak.

  

 

CitroŽn C3 Pluriel

 

CitroŽn C3 Pluriel