Alfa 147 GTA: snelste in zijn klasse


Alfa Romeo 147 GTA

Na de spraakmakende lancering van de Alfa 156 GTA en Sportwagon GTA, wordt Alfašs modellenlijn uitgebreid met de 147 GTA. 

 

De ontwerpers kregen de vrije hand bij de ontwikkeling van de nieuwe Alfa 147 GTA. Ze kozen ervoor het toch al karakteristieke design van de Alfa 147 zoveel mogelijk te handhaven, uiteraard met enkele functionele aanpassingen die vooral te maken hebben met tractie en aërodynamica.

 

motor


 

Waar het natuurlijk met name om draait bij deze auto is de zeer krachtige 3,2 liter V6 24V krachtbron in zijn vooronder; dezelfde motor als in de Alfa 156 GTA. Deze motor die een vermogen van maar liefst 250 pk levert is speciaal ontwikkeld voor het sportieve karakter van de GTA-serie maar is ook uitermate geschikt voor dagelijkse ritjes.

Alfa Romeo 147 GTA

Alfa Romeo 147 GTA

onderstel


 

Een compleet nieuwe geometrie en afstelling, de meest verfijnde actieve veiligheidstechnieken die beschikbaar zijn en nieuwe lichtmetalen sportwielen met brede banden, zorgen ervoor dat de prestaties van de 250 pk sterke zescilinder via de voorwielen op het wegdek worden overgebracht. Geen geringe opgave, want de Alfa 147 GTA is de snelste auto in zijn klasse.

   

Alfa Romeo 147 GTA

veiligheid


 

Vanzelfsprekend beschikt hij over alle verfijnde actieve veiligheidstechniek die Alfa in huis heeft: ABS met elektronische remkrachtverdeling EBD, TCS en ASR om doorspinnen bij vol accelereren bij lage en hogere snelheden te beteugelen, een op het dynamische karakter van de auto afgestemd VDC stabiliteitssysteem en MSR dat de remdruk aanpast tijdens terugschakelen, om blokkeren te voorkomen.

 

 

 

Terug naar de vorige pagina