Fiat Stilo SW (Station Wagon)


Fiat Stilo Station Wagon

Fiat had al aangekondigd dat er een stationwagon-variant van de Stilo zou komen. Hiermee is het het derde nieuwe model van Fiat, dat dezelfde naam draagt, maar toch een compleet andere identiteit heeft. Want zowel de 3- als de 5-deurs hebben een eigen karakter en dat is ook bij deze Stilo SW het geval. Fiat zelf spreekt er niet over maar wanneer de Stilo SW in de showrooms staat zullen de Marea en de Marea Weekend wel eens uit het programma kunnen verdwijnen.

 

 

Ruimte


 

De Stilo SW is een van de ruimste auto's in zijn klasse. Dit heeft o.a. als voordeel dat je een hoge zitpositie hebt, waardoor je een goed zicht hebt. Behalve dat komt het de interieurruimte natuurlijk ten goede. Zo is de bagageruimte met 510 liter niet bepaald klein te noemen. De achterbank is zowel in delen neerklapbaar als verschuifbaar.  

Fiat Stilo Station Wagon

Fiat Stilo Station Wagon

Om het de achterpassagiers extra comfortabel te maken zijn de achterste zitleuningen verstelbaar, iets dat in deze klasse zeker bijzonder te noemen is. 
Hiermee wordt het MPV-karakter een beetje meer rugbaarheid gegeven. 

 

Op het gebied van veiligheid zullen zes airbags, ABS en EBD zeker tot de standaarduitrusting behoren.

 

  

Fiat Stilo Station Wagon

Motorisch


 

Fiat levert in de Stilo SW dezelfde motoren als in de 3- en 5-deurs uitvoeringen. Het gaat hier om twee benzinemotoren en twee diesels. De eerste benzine is een 1.6 met 103 pk de andere een 1.8 met 133 pk. De zelfontbranders hebben beide een inhoud van 1.9 liter en maken gebruik van common-rail techniek. Deze motoren leveren respectievelijk 80 en 115 pk.

 

 

 

Terug naar de vorige pagina