Aston Martin DB7 Zagato


Aston Martin DB7 Zagato

In samenwerking met het Italiaanse Zagato heeft Aston Martin een 'limited edition' (75-99 stuks) gepresenteerd op basis van de DB7 Vantage. 

 

De carrosserie is volledig opnieuw ontworpen door Zagato en opgetrokken uit aluminium. Wat vooral kenmerkend is voor Zagato zijn de dubbel bobbelende achterruit en de grote grille.

 

Aston Martin en Zagato hebben eerder samengewerkt (4 modellen).

 

De spannende lijnen van de Italianen komen duidelijk naar voren. Samen met de luxe, kwaliteit en prestaties van een Engelse sportauto zoals Aston Martin, is dit een perfecte combinatie binnen de autowereld. 

 

Onder de kap ligt de bekende V12 van Aston Martin die nog eens flink onder handen is genomen.

 

Aston Martin DB7 Zagato

Doordat de carrosserie volledig uit aluminium is opgetrokken, is de DB7 Zagato nog eens 60 kg lichter dan de DB7 Vantage.

 

De 18 inch lichtmetalen wielen zijn ook door Zagato ontworpen. De combinatie Zagato en auto's is eigenlijk vrij apart omdat hun dagelijkse werkzaamheden gericht zijn op het ontwikkelen van bussen en trams.

 
Aston Martin DB7 Zagato

De DB7 Zagato zal alleen worden gebouwd op speciale bestelling. Er zullen maar een beperkt aantal van worden gebouwd. Hoeveel is nog niet duidelijk maar men verwacht tussen de 75 en 99 stuks. Zoals het bij een echte Aston Martin hoort, is de klant koning en kunnen kleur, interieur en overige details op persoonlijke wens worden afgestemd.

 

 

 

          Aston Martin DB7 Zagato

Terug naar de vorige pagina