Volkswagen komt eindelijk met een Zafira-killer


Volkswagen Touran

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het dan zover. Volkswagen zal volgend jaar de aanval openen op haar grote concurrent Opel, die met de Zafira, al een aantal jaren een grote troef in handen heeft.

 

Volgens Volkswagen is de Touran een zeer flexibele, ruime en vooral ook comfortabele 'compacte MPV'.   

 

De Touran biedt plaats aan maximaal zeven personen. Behelpen zal het zeker niet zijn want ieder heeft de beschikking over een eigen stoel. De tweede zitrij bestaat uit drie stoelen die kunnen opgeklapt, omgedraaid of eruit gepakt. De derde rij verdwijnt in een handomdraai onder de vloer, net als het Flex-7 systeem van de Opel Zafira. Wanneer je met zijn vijfen op stap gaat biedt de Touran een bagageruimte van 650 liter. 

 

Opbergruimte is er ook voldoende. De Touran heeft maar liefst 39 opbergvakken aan boord. Deze zijn te vinden in de portieren, onder de stoelen, op het dashboard, in de kofferruimte en zelfs aan het dak. Is dit nog niet genoeg? Behalve dat zijn er bij elke zitrij bekerhouders te vinden. 

 

Motorisch zal de Touran leverbaar worden met de bekende motoren uit de VAG-stal. Zo zullen er zowel zuinige benzinemotoren (FSI) als zuinige diesels (TDI) leverbaar worden. Standaard worden deze motoren geleverd met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 

De Touran zal worden gebouwd in Wolfsburg, de stad van Volkswagen. Speciaal voor dit model wordt er een nieuwe fabriek gebouwd. Dankzij de Touran komen er 3.500 arbeidsplaatsen bij bij Volkswagen.