Mercedes E-klasse in AMG-trim


Mercedes-Benz E55 AMG

In september zullen de Nederlandse showrooms van Mercedes worden opgesierd met de nieuwe E-klasse in AMG-trim.

 

De E-klasse is een perfecte balans tussen comfort en prestaties. Aan boord van de E-klasse vinden we alle luxe die we ook in de E500 vinden en ook het uiterlijk is niet dusdanig overdreven dat je er op een sjieke party rustig mee voor de dag kunt komen. Prestaties levert de E55 AMG zeker...

 

 

Motor & Prestaties


 

De E55 AMG is gebasseerd op de E500 met 5.0 liter V8. In de E55 is deze motor vergroot tot een 5.5 liter en tevens heeft men de V8 voorzien van een Kompressor. De motor levert door alle aanpassingen van AMG een vermogen van 476 pk bij een toerental van 6.100 tpm. Het maximum koppel bedraagt een indrukwekkende 700 Nm en is genoeg om een paar bomen mee om te trekken.

Het interieur van de Mercedes-Benz E55 AMG

Mercedes-Benz E55 AMG met V8 Kompressor

Deze sterke waarden zorgen voor leuke prestaties, die je van een luxe sedan als de E-klasse niet zult verwachten. Zoals vele Duitse auto's is de top begrensd op 250 km/h dus dat is niet bijzonder. Wat meer het vermelden waard is, is de acceleratie van 0-100 km/h. Deze verloopt in 4.7 seconden! Dit is ook mede te danken aan de AMG Speedshift, formule-1 schakeling waar de E55 AMG mee uitgerust is. Deze automaat schakelt supersnel maar is ook met de hand (knopjes op stuur) te bedienen.

  

Mercedes-Benz E55 AMG

Comfort


 

De door Mercedes, op de E-klasse geintroduceerde luchtvering, Air Matic Dual Control, is standaard op de E55 AMG. Dit systeem zorgt ervoor dat de vering en de demping van de E55 AMG binnen no-time kunnen worden aangepast aan de omstandigheden. De E55 AMG staat op 18" lichtmetaal. 

 

 

 

 

Terug naar de vorige pagina