Impressie van de nieuwe Renault Kangoo


Renault Kangoo Break Up

In Val d'Isere wordt een speciale Motor Show gehouden voor 4WD en SUV's. Ook Renault was hier van de partij en liet een concept car zien op basis van de Kangoo. 

 

Niet alleen de functionaliteit van deze Kangoo Break Up trok de aandacht, ook het design viel op. Waarschijnlijk zal de nieuwe Kangoo veel van dit model weg hebben, zoals koplampen, grille en achterlichten.

 

Deze Kangoo Break Up is een auto bedoeld voor mensen die eens iets mee willen nemen. En dan niet de gewone boodschappen maar ook fietsen, een jet-ski of na een bezoekje aan de bouwmarkt een paar kasten. 

 

De Kangoo Break Up is daar uitermate geschikt voor omdat de bagageruimte uitermate flexibel is. De achterste deuren kunnen zowel naar binnen als naar buiten open en het dak kan ook opengeklapt worden. Twee fietsen kunnen zo achterin gereden worden, vastgesjord met speciale bevestigingsmaterialen en dan het terrrein in. Ook daar zullen geen problemen ontstaan. De Kangoo Break Up heeft namelijk een bodemspeling van dik 30 cm. 

 

Het enige probleem dat zich voor zou kunnen doen zit in de motor. Onder de kap van de Kangoo Break Up ligt een 110 pk sterke 1.6 liter viercilinder. Het is maar de vraag of deze motor voldoet in het ruige terrein. Maar goed, de heren technici van Renault zullen daar vast wel over na hebben gedacht...
   

 

Renault Kangoo Break'up