Jaguar XK-serie in nieuw jasje gestoken


Jaguar XK

In de nieuwe film van James Bond zal de Jaguar XK een grote rol spelen. Aangezien deze film al binnenkort uitkomt werd het voor Jaguar dus ook tijd om haar 'nieuwe' XK-serie aan het publiek voor te stellen. 

 

Behalve een simpele face-lift heeft Jaguar meer veranderd aan de XK-serie. Zo is er een nieuwe V8 leverbaar die onlangs in de S-type haar debuut maakte.

 

 

 

Uiterlijkt valt het niet direct op dat dit een nieuw type is. Kijk je beter dan ziet je andere koplampen, nieuwe ontworpen lichtmetalen velgen en andere lakkleuren. In het interieur is de ingreep wat beter te zien. Behalve veranderingen aan het dashboard zijn er ook nieuwe kleuren voor het interieur.

 

Waar alles echter om gaat bij deze vernieuwing is de motor. Een nieuwe motor wordt leverbaar voor zowel de XK8 als de XKR. In de XK8 levert deze 4.2 liter V8 een vermogen van 300 pk en een koppel van 420 Nm. In de XKR is deze voorzien van een Supercharger wat als vanouds zorgt voor een flinke toename. In dit geval levert de V8 dan 400 pk en 553 Nm. 

 

Met deze 400 pk sterke V8 is de XKR in staat om in 5.2 seconden naar 100 km/h te sprinten. Dat is niet mis dus. De topsnelheid ligt op 250 km/h. Al dit geweld wordt op de achterwielen overgebracht via een 6-traps automatische tranmissie. De XKR staat op velgen van het formaat 19" dus dat vult de wielkasten volledig op. 

 

Door deze face-lift kan de 'kat' van Jaguar er weer helemaal tegenaan. Het ontwerp is zoals bij elke Jaguar tijdsloos dus we zijn benieuwd wanneer het merk met een volgende face-lift, of misschien wel volledig nieuwe model komt.

 

 

Jaguar XK