Geweldige start voor de Volvo XC90


Volvo XC90

De Volvo XC90 brengt nu al heel wat in beweging, terwijl het nog enkele maanden duurt voordat de auto te zien zal zijn in de Nederlandse showrooms. Inmiddels zijn de prijzen definitief vastgesteld. De Volvo XC90 D5 Geartronic, Volvo’s common-rail turbodiesel met 163 pk, staat voor een vanafprijs van € 56.905,- in de prijslijsten. Voor de T6 Geartronic – de zescilinder biturbo met 272 pk – geldt een ‘instapprijs’ van 

€ 61.200,-.

 

Ook de eerste prijzen, maar dan in de vorm van onderscheidingen, zijn door de XC90 reeds in de wacht gesleept. Het Duitse automagazine AutoZeitung heeft de ‘AutoTrophy 2002’ toegekend aan de Volvo XC90 als ‘de belangrijkste nieuwe buitenlandse auto’. Volvo’s nieuwe paradepaard liet hierbij maar liefst 170 mededingers achter zich. De jury bestond uit de lezers van het magazine en journalisten.

 

In de tussentijd heeft Volvo in de Verenigde Staten voor het Roll Stability Control-systeem (RSC), waarmee de XC90 is uitgerust, de World Traffic Safety Symposium Manufactures Award ontvangen. Volvo is ‘s werelds eerste fabrikant die dit systeem op de markt brengt, teneinde het gevaar van een koprol tot het minimum te beperken.

 

Ook in eigen land is de Volvo XC90 bezig aan een triomftocht. Nog voordat de auto überhaupt in de showrooms staat, stromen de bestellingen gestaag binnen. Op 1 augustus stond de teller op een kleine 600 orders, hetgeen zeker als veelbelovend mag worden bestempeld; de Volvo XC90 neemt hiermee nu al een vooraanstaande positie in binnen het segment.  

   

Volvo XC90