Volkswagen Golf R32: snelste Golf ooit!


Volkswagen Golf R32

De Golf GTI zoals VW die tegenwoordig in het programma heeft, lijkt in de verste verte niet meer op de stoere GTI's van eerder. Wij vroegen ons daarom ook af of Volkswagen het GTI maken een beetje verleert is.

 

Toch niet, wordt ons wederom bewezen kijk maar eens naar de onlangs geintroduceerde Golf GTI Edition en deze Golf R32 die een 3.2 liter V6 met 240 pk onder de kap heeft.

 

Motor


 

De motor is afkomstig uit de Pheaton en door diverse aanpassingen zoals een traploos verstelbare in- en uitlaat nokkenassen, cilinderselectieve anti-pingelregeling en een variabel inlaatspruitstuk levert deze 3.2 liter V6 nu 240 pk en 320 Nm.  

Volkswagen Golf R32

Volkswagen Golf R32

Prestaties


 

Dit vermogen wordt via een 6 versnellingsbak en een 4Motion aandrijving op het asfalt overgebracht. De combinatie van motor, versnellingsbak en aandrijving zorgen voor leuke prestaties. Vanuit stilstand sprint de R32 in 6.4 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid ligt op 245 km/h en daarmee is dit de snelste productie Golf ooit.

  

Volkswagen Golf R32

Interieur


 

In het interieur verwijzen de zwarte verwarmbare kuipstoelen en pedalen, instrumentenpaneel en versnellingspook, die in aluminium zijn uitgevoerd, naar de speciale status van dit sportieve topmodel. De standaarduitrusting van de, alleen als driedeurs verkrijgbare Golf R32, omvat onder meer hoofdairbags, automatische airconditioning 'Climatronic' en Xenon-verlichting.

Prijs


 

De Golf R32 wordt voor een consumentenprijs van 40.450 euro in de tweede helft van 2002 op de Nederlandse markt geintroduceerd.

 

 

Terug naar de vorige pagina