Opel Meriva - 'MPV' op basis van de Corsa


Opel Meriva

Op de AutoSalon van Genève stelde Opel de Concept M, een mini-MPV die erg dicht bij productie was, voor aan het publiek. Hier is Opel met de definitieve productieversie van deze conceptcar, die onder de naam Meriva op de markt zal worden gebracht.

 

Ondanks zijn vele overeenkomsten heeft de Meriva ook veel verschillend met de Concept M.

 

Het uiterlijke komt redelijk overeen met de Concept M maar de overwegend scherpe lijnen zijn vervangen door meer ronde. De auto is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt maar wordt ook in Amerika leverbaar. De auto zal dan onder het merk Chevrolet worden geproduceerd en zal speciaal worden aangepast aan de Amerikanen. Zo zullen de stoelen, bekleding, vering, demping, motoren en uitvoeringen anders worden.

 

De Meriva heeft veel weg van een kleine Zafira en een grote Corsa. Met een lengte van iets meer dan 4 meter is de auto wel een stukkie korter dan zijn grote broer. Er is dan ook geen plaats voor 7 maar voor 5 personen. Net als de Zafira is de Meriva uitgerust met het Flex-systeem, wat het mogelijk maakt om de auto geheel naar eigen wens in te delen. Zo kan de tweede zitrij volledig worden omgeklapt en worden 'weggewerkt' in de vloer. Door het weghalen van de middelste stoel is het mogelijk beide buitenste stoelen een beetje meer naar het midden te plaatsen waardoor er veel ruimte is achterin de Meriva.

 

Motorisch zal de Meriva in het begin leverbaar zijn met twee benzinemotoren en een diesel. De eerste benzine is een 1.6 met 100 pk en dan is er nog een 1.8 met 125 pk. De diesel is een 1.7 DTI met 75 pk. In een later stadium zullen er nog meerdere motoren leverbaar worden. 

 

In Nederland gaat de Meriva begin 2003 in productie. In de Verenigde Staten is de auto al te bestellen vanaf zomer 2002. 

  

Terug naar de vorige pagina