Mercedes C32 Sports Coupé AMG 


Mercedes-Benz C32 Sports Coupé AMG

Zoals bijna elk model van Mercedes bij AMG op bezoek gaat is ook de C-klasse Sports Coupé eens langs geweest. Ook daar hebben ze bij AMG wat moois van kunnen maken.

 

Onder de kap ligt de door AMG aangepakte 3199 cc V6, met compressor, die ook in de C32 (combi) en SLK32 ligt.  

 

Deze V6 levert een vermogen van 354 pk bij 6.100 tpm. Het maximum koppel van 450 Nm komt vrij bij 4.500 tpm. De combinatie van een compacte, lichte auto met een 354 pk sterke motor resulteert in leuke prestaties. Zo sprint de C 32 Sports Coupé in 5.2 seconden naar honderd waarna hij doorsprint naar de 250 km/h (begrensd). Vanuit stilstand bereikt deze Sports Coupé in 18.3 seconden de 200 km/h.

 

Dit vermogen wordt overgebracht via een vijftraps automatische transmissie die ontwikkeld is door AMG. Deze transmissie, Speedshift genaamd, moet volgens AMG 35% sneller schakelen dan een conventioneel systeem. 

 

Voor zowel betere prestaties als uiterlijk vertoon werd ook het onderstel van de AMG aangepast. Zo werd de ophanging veranderd waardoor de Sports Coupé maar liefst 30 mm lager kwam te liggen. Behalve dat werden ook de remmen aangepast om de auto sneller te kunnen doen afremmen. Wat vooral heel mooi oogt zijn de 18" lichtmetalen velgen uit de stal van AMG. 

 

Naast deze technische aanpassingen werd ook het exterieur en interieur van de Sports Coupé grondig onder handen genomen. Van AMG zijn we gewend dat het geen grote, lompe spoilers zijn maar geheel in stijl van Mercedes passen. Ook hier is dat weer het geval. Aan de voorkant een mooie spoiler in de voorbumper, aan de zijkant hele subtiele zij-skirts, 18" lichtmetalen velgen en aan de achterkant een sportieve achterbumper. In het interieur vinden we sportieve witte wijzerplaten, aluminium accenten en sportstoelen. Behalve dat is het ook mogelijk om het interieur aan te passen aan de individuele wensen van de klant. 

  

 

Terug naar de vorige pagina