Het afscheid van de Volvo C70 Coupé


Volvo C70 Coupé Collection

In de zomer van 2002 zal er een eind komen aan de productie van de Volvo C70 Coupé. Liefhebbers van dit dynamische model kunnen nu de allerlaatste Coupé-versie aanschaffen in een unieke en exclusieve uitvoering: de Volvo C70 Coupé Collection. Een auto waarvan er in Nederland maar vijftig exemplaren op de markt zullen komen.

 

De laatste jaren heeft Volvo niet stilgezeten. Voortdurend zijn er nieuwe modellen op de markt gebracht, die stuk voor stuk goed zijn aangeslagen bij de consument. De Volvo Cross Country bijvoorbeeld. En de vernieuwde Volvo V70 en de Volvo S60. Ook al is de Volvo C70 Coupé nog niet zo oud, toch is hij binnen het Volvo- modellengamma inmiddels een ware vaandeldrager geworden. Samen met de C70 Convertible heeft de C70 Coupé een enorme bijdrage geleverd aan Volvo’s naams-bekendheid. Ze betekenden het begin van een nieuw en dynamisch Volvo-design.

  

Afscheid

Deze zomer zal Volvo afscheid nemen van de Volvo C70 Coupé om zich meer te kunnen concentreren op de groeiende vraag naar de Volvo C70 Convertible. Liefhebbers van de Coupé krijgen echter nog een laatste kans met een unieke uitvoering: de Volvo C70 Coupé Collection. Een auto met een geweldige uitrusting én een aantrekkelijke prijs. De specificatie is opgebouwd uit de meest verkochte elementen van de afgelopen jaren, aangevuld met de aantrekkelijkste opties die voor de Volvo C70 Coupé verkrijgbaar zijn.

  

Standaarduitrusting

Zo wordt de Volvo C70 Coupé Collection bijvoorbeeld geleverd met een 2.4T-motor in combinatie met een automatische versnellingsbak. Hij is verder standaard voorzien van onder meer een RTI navigatie- en verkeersinformatiesysteem, cruise control, een boordcomputer, verwarmbare voorstoelen en een SC-901 RDS radio met 3 cd-wisselaar en 4 x 100 Watt versterker. Zijn uitstraling? Ook die is van ware topklasse. Zo wordt de Volvo C70 Coupé Collection geleverd in twee stijlvolle kleuren: Black Sapphire metallic en Silver metallic. Hij beschikt verder over soft lederen bekleding, een met leder bekleed sportstuurwiel, aluminium inleg en 17” Propus-velgen.

 

En last but not least: bij elk exemplaar wordt een unieke C70 Artist Impression geleverd van de vijf C70 Coupé designschetsen. Deze is voorzien van de handtekeningen van Ian Callum (TWR Design),
Anders Gunnarson (Project Chief Designer) en Peter Horbury (Chief Designer Volvo Car Corporation).

  

Volvo C70 Coupé Collection

 

Terug naar de vorige pagina