Ferrari's opvolger voor de F50 komt eraan!


Ferrari FX (F60)

 

De geruchten beginnen steeds meer vorm te krijgen en Ferrari werkt daar zelf het meeste aan mee. Het merk heeft dan ook de eerste officiŽle berichten van de nieuwe super-Ferrari bekend gemaakt. 

 

De auto, die als conceptcar in Tokyo zal komen te staan, waar Ferrari en Maserati een tentoonstelling houden, wordt op 26 september aan het publiek voorgesteld op de AutoSalon van Parijs. 

 

De FX, zoals de auto als conceptcar heet, zal de opvolger worden van de 288 GTO, F40 en F50. Tegen alle verwachtingen in zal deze nieuwe Ferrari geen F60 gaan heten. Ferrari wil namelijk niet dat er van hen verwacht wordt dat men elke tien jaar met een nieuw supermodel komt. Op deze manier willen ze zich dus niet gaan binden door een naam.

 

Waar het natuurlijk allemaal om te doen is bij een auto als deze zijn de prestaties. Achter de (gelukkige) bestuurder komt wederom een flinke V12 te liggen met een vermogen van maar liefst 650 pk. Net als de Formule 1 bolides van Ferrari zal ook de FX worden uitgerust met een 7-versnellingsbak die uiteraard te bedienen is aan het stuur. De concurrentie op het gebied van snelle auto's is momenteel verpletterend en dat weet Ferrari. Neem bijvoorbeeld de Koenigsegg CC die in 3.5 seconden naar honderd sprint en een top heeft van 390 km/h, en de Bugatti EB 16/4 Veyron die met een top van 406 km/h en een sprint van 0-300 km/h in 14 seconden helemaal niet te kloppen is. Ferrari zal met de FX deze auto's niet weten te kloppen. Althans niet in zijn geheel. De sprint van 0-100 km/h zal voor de FX in 3.2 seconden verlopen en de top zal waarschijnlijk nog boven de 350 km/h liggen. 

 

De FX zal in een beperkte serie worden gebouwd. Naar verwachting zullen er niet meer worden gebouwd dan van de F50 (349 stuks). Voor de prijs zul je zeer diep in de buidel moeten tasten en tussen de Ä 675.000 en Ä 750.000 neer moeten tellen.

 

Het is dus nog even wachten tot september op de productieversie, wanneer deze in Parijs zal worden onthuld. De conceptcar is van 27 april t/m 14 juli te bezichtigen in Tokyo. 

 

 

 

Ferrari FX (F60)

 

 

Uw auto verkopen via internet? www.auto-verkopen.nl

 

   <- Vorige pagina