Mercedes Vision GST in 2004 in productie


Mercedes Vision GST met zijn trotse ontwerper

Op de AutoShow in Detroit werd in januari dit jaar de Vision GST voorgesteld. Deze door Mercedes ontwikkelde concept-car, is er weer een van het type crossover zoals er velen van worden geïntroduceerd de afgelopen tijd.

 

Deze crossover moet een sedan, een SUV, een stationwagon en zelfs een coupé combineren. De afkorting GST staat voor Grand Sport Tourer en zegt veel over de auto, die naar alle waarschijnlijkheid in 2004 op de markt zal komen.

 

De auto is bepaald niet klein. Met een lengte van 5.15 meter is deze net zo lang als de langste S-klasse. Lang mag de auto ook wel zijn want de stoelen zijn in drie rijen achter elkaar geplaatst. Op elke rij staan twee stoelen, waardoor er dus plaats is voor maximaal zes personen. Dat deze zes stoelen verdeeld zijn over drie rijen zorgt ervoor dat er voor elke passagier een zee aan ruimte beschikbaar is. 

De achterste deuren slaan naar achteren open en kunnen een hoek maken van maar liefst 90 graden. Hierdoor is de instap ook achterin een stuk gemakkelijker. 

 

Zoals het bij een concept-car meestal het geval is, is ook de Vision GST Concept voorzien van vele electronische snufjes. Toch zullen vele daarvan ook op het productiemodel wel terug te vinden zijn. Zo is de auto uitgerust met een speciaal veersysteem genaamd AIRMATIC. Ook ABC wat de auto een betere wegligging, met name in de bochten, moet geven is op deze conceptcar gemonteerd. 

 

De auto wordt aangedreven op alle vier de wielen. Het systeem hiervoor is overgenomen uit de Mercedes ML-klasse. Onder de kap ligt een enorme 5.5 liter V8 die door AMG onder handen is genomen. De motor levert 360 pk en daarmee zullen dus leuke prestaties te halen zijn.

 

 

 

Mercedes Vision GST

 

 

     

<- Vorige pagina