_

Honda Neemt 'Model X' in productie


Honda Element

Op meerdere autotentoonstellingen toonde Honda een concept-car onder de naam Model X. Deze schuilnaam is inmiddels vervangen door de naam Element en daarmee gaat de auto ook in productie. Toch zal er naar alle waarschijnlijkheid nog een definitieve naam komen.

 

Op een paar kleine details na zijn de conceptcar en de productieversie identiek aan elkaar.

 

De Element is een nieuwe kijk op het in de VS populaire light truck-segment en komt over ongeveer een jaar op de Amerikaanse markt. Ja, inderdaad helaas alleen op de Ameriaanse markt.  De Element is gericht op een jonger publiek, dat er graag op uit trekt en sportief is. Daarom is de Element door jonge Honda R&D-technici ontworpen om moeiteloos surfplanken, mountainbikes of bijvoorbeeld snowboards in mee te nemen.

 
De nieuwste aanvulling op de succesvolle Honda-reeks in de VS neemt de naar elkaar toe openende portieren over van de concept car. Ook het veelzijdig in te delen interieur, zodanig ontworpen dat het tegen een stootje kan, keert terug in de productieversie.

De Element is gebouwd op hetzelfde platform als de Civic en de Stream. Veel langer is dit model ook niet.
 

De Element, waarvan de officiŽle naam in een later stadium bekend wordt gemaakt, komt terecht op een markt waar Honda zeer populair is. Het afgelopen jaar was een absoluut topjaar; het vijfde op rij zelfs. Ten opzichte van 2000 stegen de verkopen van Honda (inclusief Acura) met 4,2 procent tot 1.207.639. Acura, de merknaam voor het luxesegment van Honda in de VS,
steeg zelfs met een stevige 19,5 procent tot 170.469. Ter vergelijking de cijfers
van de andere grote merken op de Amerikaanse markt: General Motors zette 1
procent minder af, Ford ging 5,5 procent en Chrysler 10 procent in de min.
  

 

 

Honda Element

 

Honda Element

 

     

Terug naar de vorige pagina