_

Nu ook als cabrio: De Keinath GT/C


Keinath GT/C Convertible

Eerder al lieten we de dichte versie van de Keinath GT/C zien. Deze wordt al een tijdje geproduceerd in Duitsland waar de auto ook ontwikkeld is.

 

Op de Salon van Genève (2002) werd ook de open versie van de GT/C aan het publiek voorgesteld. 

 

 

 

 

Bij het zien van de GT/C doet het je meteen een beetje denken aan een Italiaanse sportauto zoals een Ferrari of Maserati maar toch is dat niet waar. Keinath is een Duits merk.  

 

De basis uitvoering van de GT/C (Convertible) heeft onder de kap een 3.2 liter V6 die afkomstig is uit de Opel Omega. Deze motor levert 218 pk en de sprint van 0-100 km/h verloopt in 6,3 seconden. De auto is in staat om een top te halen van 220 km/h.

 

Voor een auto met zo'n sportief uiterlijk als de Keinath GT/C lijkt een V6 wel een beetje weinig en dus hebben ze besloten dat er ook een V8 leverbaar moet zijn. Deze 340 pk sterke 5.0 liter V8 maakt de auto een stukkie sneller en de acceleratie van 0-100 km/h verloopt nu in 5,8 seconden.

 

De Keinath GT/C (Convertible) is leverbaar in elke kleur. Je hoeft je kleurstaal maar op te sturen en de auto wordt voorzien van die kleur. Dit is natuurlijk alleen mogelijk omdat de GT/C in beperkte oplage wordt gebouwd. 

 

Weken voor de aflevering van de auto wordt de koper bij Keinath uitgenodigd om de stoelen, pedalen en andere bedieningselementen ergonomisch te laten afstellen op de persoon zelf.

 

 

 

      

 

 

     

Terug naar de vorige pagina