Opel Concept M


Opel Concept M

Dit is de Opel Concept M die een combinatie is van de op eerdere autoshows getoonde Frogster en Signum2. Het grote verschil met die twee is dat de Concept M toch wel heel dicht bij productie lijkt te zijn en een ruimtewagen van de Corsa moet worden.

 

De Concept M biedt plaats aan vier personen en wordt wel gezien als een middenweg tussen de Astra en de Zafira. 

 

Interieur


 

In de auto zijn vier afzonderlijke stoelen gemonteerd om de passagiers een comfortabele zit te geven. Opel claimt dat je in de Concept M net zoveel schouderruimte hebt als in een grote sedan. De deuren gaan open met een druk op de knop. De bagageruimte heeft een grootte van 380 liter en is te vergroten tot meer dan 800 liter.

 

 

Het dashboard van de Opel Concept M
 

Het interieur van de Opel Concept M

Multimedia


 

Aan het dak van de Concept hangt een 7" TFT-scherm om de achterpassagiers te voorzien van een leuke DVD. Wanneer het niet in gebruik is verdwijnt het volledig in het dak waar ook leeslampjes te vinden zijn. 

 

In het dashboard is een PDA (palmtop) verwerkt waarmee je o.a. de radio, verwarming en mobiele telefoon bedient maar ook mee op internet kunt. 

 

Het instrumentenpaneel bestaat uit een display met verschillende kleuren die alle informatie geven die de bestuurder nodig heeft zoals snelheid, brandstof, route enz.

 

 

Technische gegevens


 

Onder de kap van de Concept M ligt een 1.6 liter ECOTEC motor met turbo. De 16-klepper levert 150 pk en de 0-100 km/h sprint verloopt in 9.8 seconden. De topsnelheid ligt op 202 km/h. 

 

Opel Concept M

 

 

Terug naar de vorige pagina