_

Fiat en Lancia vernieuwen gezamelijke MPV


 

Fiat Ulysse

 

Lancia Phedra

 

Fiat Ulysse

 

Lancia Phedra

 

Het interieur van de Fiat Ulysse

 

Het interieur van de Lancia Phedra

 

Tegelijk met de twee Franse MPV's komen Fiat en Lancia met hun nieuwe MPV. De auto's die gezamelijk door Fiat, Lancia, Peugeot en Citroën zijn geintroduceerd vervangen hiermee de modellen die in 1994 op de markt zijn gekomen.

 

De auto's hebben allemaal hetzelfde koetswerk op een aantal verschillende dingen. Zo is de neus van de Ulysse een echte Fiat-neus die veel verwanten vertoont met de Fiat Stilo. Aan de achterkant vallen de hoge scherpe achterlichten op die ook typerend zijn voor het merk. Kijk maar eens naar de Punto maar ook de Marea Weekend heeft dit in zekere zin.

 

De Phedra (voorheen Zeta genaamd) heeft ook een kenmerkende grille die veel weg heeft van de grille van de Thesis. 

 

In het interieur tonen alle auto's veel werwantschap. Op de kleuren, de gebruikte materialen en de tellers na zijn de interieurs van alle vier de modellen identiek.

 

Zoals het een echte MPV beaamt vind je in de auto's bergen aan vakjes. De Ulysse heeft maar liefst 39 bergvakjes die verschillen van groot tot klein.

Ook de ruimte is op verschillende manieren in te delen. Zo zijn de stoelen om te klappen en te verwijderen en vind je er vliegtuigtafeltjes. 

 

De Lancia is een beetje de luxe auto van de vier. Zo beschikt de Phedra over verschillende luxe zaken zoals het nieuwe navigatiesysteem, Connect, dat samen met Fiat is ontwikkeld. Ook zal de Phedra gescheiden klimaatregeling hebben en zullen de gebruikte materialen duurder ogen. Op veiligheidsgebied zullen de zullen de Fiat en Lancia standaard beschikken over ABS met EBD, ASR en ESP. 

 

De auto's worden geleverd met twee benzinemotoren, een 2.0 (136 pk) en een 3.0 V6 (204 pk). Daarnaast zijn er ook twee dieselmotoren leverbaar namelijk de 2.0 JTD (109 pk) en de 2.2 JTD (128 pk).

 

Dit voorjaar zullen de auto's in de Nederlandse showrooms staan. De première vond plaats op de Auto Salon van Genève. 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

Terug naar de vorige pagina