_

Nieuwe Franse SUV's van Peugeot & CitroŽn


 

Peugeot 807

 

CitroŽn C8

 

Peugeot 807

 

Citroen C8

 

 

 

 

 

In samenwerking met Fiat en Lancia hebben Peugeot en CitroŽn hun nieuwe MPV ontwikkeld. Het resultaat is de CitroŽn C8, voorheen Evasion, en de Peugeot 807 die eerder als 806 door het leven ging.

 

Net als bij de beide Italiaanse auto's het geval is hebben ook de twee Franse MPV's elk een geheel eigen identiteit. 

De Peugeot heeft kenmerkende Peugeot trekjes zoals de koplampen en de grille maar ook de achterlichten. 

 

De CitroŽn C8 heeft een typische CitroŽn-look. Kijk maar eens naar de C3 en C5 en dan zie je ook meteen het familieverwantschap met de C8. Met name de grille en de koplampen tonen veel overeenkomsten. 

 

Beide auto's zijn net als de twee Italianen zo'n 30 cm langer geworden. Behalve dat namen ook de andere afmetingen toe en dat komt de binnenruimte flink te goede. 

 

Onder de kap komen drie benzine- en twee dieselversies beschikbaar. Zo heb je de keuze uit een 2.0 met 136 pk, een 2.2 met 160 pk en een 3.0 V6 met 204 pk en een automatische versnellingsbak. Op dieselgebied is er een 2.0 HDI met 110 pk en een 2.2 HDI met 128 pk.

 

In het interieur is veel variatie mogelijk en de auto biedt plaats aan maximaal zeven personen die elk een eigen stoel hebben. Veel bergvakken en een boel luxe kenmerken het nieuwe Franse duo. Een leuke extra is de op afstand te bedienen schuifdeur.

 

Dit voorjaar zullen de auto's in de Nederlandse showrooms staan. De premiŤre vond plaats op de Auto Salon van GenŤve. 

 

 

 

Het interieur van de Peugeot 807

 

Het interieur van de CitroŽn C8

\

 

 

Terug naar de vorige pagina